loading
close
SON DAKİKALAR

Fuat Uğur, Kadir Mısıroğlu'nun 'Keşke Yunan galip gelseydi' demediğini ileri sürdü, alay konusu oldu

Fuat Uğur, Kadir Mısıroğlu'nun 'Keşke Yunan galip gelseydi' demediğini ileri sürdü, alay konusu oldu
Tarih: 15.11.2018 - 12:00
Kategori: Medya

Yandaş Fuat Uğur, Kadir Mısıroğlu'nu savunayım derken alay konusu oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 9 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti tartışma konusu olmuş, muhalefet cephesinden Mısıroğlu'nun '10 Kasım'da 9'u 5 geçe kenefe gidin' ve 'Keşke Yunan galip gelseydi' sözleri hatırlatılarak, Erbaş'ın istifa etmesi talepleri yükselmişti. AKP ise Mısıroğlu'na 'Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir kişidir' sözleriyle sahip çıkmıştı. 

Türkiye gazetesi yazarları Fuat Uğur ve Cem Küçük, TGRT'de ekrana gelen Medya Kritik programında Kadir Mısıroğlu'nu aklama girişiminde bulundu. 

Fuat Uğur, 'fesli' lakaplı Kadir Mısıroğlu'nun 'Keşke Yunan galip gelseydi' sözünü söylemediğini iddia etti. 

Uğur şunları söyledi:

"Kadir Mısıroğlu, Lozan dışındaki kitaplarını hiç okumadım. Yunan Mezalimi diye bir kitabı var. Bir adam hakkında algı çarpıtmasının bir esiri olmak yerine, gerizekalı yerine konulmak yerine gerçeği öğrenin. Batı Trakya'daki Müslüman Türklere yapılan uygulamaları hatırlatarak Kemalistlerin dindarlara yaptığı baskıyı Yunanlar Batı Trakya'daki Müslümanlara yapmadı diyor. Bu karşılaştırmada 'Keşke Yunan galip gelseydi lafı çıkıyor mu, çıkmıyor. İnsanları gerizekalı yerine koyan Kemalist FETÖ'cüler bunu dolaşıma sokarak saf Atatürkçüleri kandırabiliyorlar."

Uğur, "Bir adam hakkında algı çarpıtmasının bir esiri olmak yerine, gerizekalı yerine konulmak yerine gerçeği öğrenin" derken, Mısıroğlu'nun o sözleri sarf ettiği video sosyal medyada paylaşıldı, Fuat Uğur ise alay konusu oldu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

RızaNur

Adamın demek istediği yunan hilafeti yıkıp kadınları açarak alfabeyi değiştiremezdi vs demek.Adamın dedikleri yüzdeyüz doğru.
Batı Trakyada hâlâ şeriat var ve orada Osmanlıca gazete çıkıyor.Kadınların çarşafına peçesine dokunulmadı ve erkeklere şapka giydirilmedi.Yalan mı?

Fesuphanallah...!

23.11.2023, 19:12
Yorum Yap

Facebook Yorumları