loading
close
SON DAKİKALAR

G.Saray ligde ilk mağlubiyetini aldı

G.Saray ligde ilk mağlubiyetini aldı
Tarih: 06.10.2013 - 20:05
Kategori: Spor

Galatasaray, Mancini ile ilk lig maçında Akhisar'a konuk oldu. Akhisar belediyespor Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Galatasaray, Mancini ile ilk lig maçında Akhisar'a konuk oldu. Akhisar belediyespor Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

AKHİSAR BELEDİYESPOR 2 -1 GALATASARAY

GOL: Dk. 34 Niasse, Dk. 58 Niasse, 68 Drogba

MAÇ SONU

STAT: Manisa 19 Mayıs

YAYIN: LİG TV

HAKEM: Barış Şimşek

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Ahmet, Bilal, Merter, Bruno, Güray, Niasse

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Chedjou, Gökhan Zan, Hakan, Sabri, Yekta, Ceyhun, Sneijder, Drogba, Burak

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

Maçtan Notlar

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor-Galatasaray maçının ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Müsabakanın başında daha fazla Akhisar Belediyespor yarı sahasında yer alan Galatasaraylı futbolcular etkili gol pozisyonu bulamadı. Burak Yılmaz'ın sık sık ofsayta düştüğü Galatasaray karşısında Akhisar Belediyespor, bu sezon Manisa'da gol atmadığı maç olmayan Niasse'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Yekta Kurtuluş'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Sneijder'ın yaptığı ortada Burak Yılmaz'dan önce topa müdahale eden savunma oyuncuları pozisyonu uzaklaştırdı.

26. dakikada Eboue'nin pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Drogba'nın şutunda top kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nda kaldı.

34. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Bilal Kısa ile paslaşarak kullanan Güray Vural'ın ceza alanına girdikten sonra yaptığı ortada topa iyi yükselen Niasse, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Müsabakanın ilk yarısını Akhisar Belediyespor 1-0 üstün bitirdi.

59. dakikada Ahmet Cebe'nin sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde Niasse'den önce topa müdahale eden kaleci Muslera pozisyonu uzaklaştırdı.

67. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Drogba, Uğur Demirok'tan sıyrılıp attığı şutta top kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-2.

76. dakikada Bruma'nın sağ kanattan yaptığı ortada topa yükselen Drogba'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

83. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'la topa hareketlenen ve ceza alanı dışında meşin yuvarlağı uzaklaştıran kaleci Oğuz Dağaroğlu'nun pozisyonuna Galatasaraylı futbolcular topa elle müdahale edildiği yönünde itirazda bulundu.

Karşılaşma Akhisar Belediyespor'un 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

Akhisar Belediyespor-Galatasaray maçı öncesi notlar

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, yeni teknik direktörü Roberto Mancini yönetiminde ilk lig maçına çıktı.

Galatasaray'da Fatih Terim'in görevden alınmasıyla teknik direktörlüğe getirilen Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında ilk sınavını geçen hafta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile 1-1 berabere tamamlanan maçta verirken, ligde ise ilk olarak Akhisar Belediyespor karşısında takımının başında yer aldı.

Galatasaray'da eksiklikler

Ligin 7. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda önemli eksikler dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda, kırmızı kart cezalıları Felipe Melo ve Selçuk İnan, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop, Engin Baytar, Semih Kaya ve Eray İşcan'ın yanı sıra Albert Riera Manisa'ya getirilmezken, yabancı kontenjanı nedeniyle Amrabat ve Dany tribüne çıkmak durumunda kaldı.

Roberto Mancini, Çaykur Rizespor ve Juventus maçlarının ilk 11'inde bulunan genç yıldız Bruma'yı ise yedek soyundurdu.

16 kişilik kadroyla çıktı

Galatasaray, eksikler nedeniyle Akhisar Belediyespor maçına 16 kişilik bir kadroyla çıktı.

Sarı-kırmızılı takım ilk 11 dışında yedek kulübesi Ufuk Ceylan, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Bruma ve Emre Çolak'tan oluştu.

Yekta ve Ceyhun ilk kez 11'de

Galatasaray'da eksik oyuncuların çokluğu Yekta Kurtuluş ve Ceyhun Gülselam'a ilk 11 şansını doğurdu.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon oynadığı resmi maçlarda ilk 11'de forma şansı bulamayan Yekta ve Ceyhun, Akhisar Belediyespor maçında Mancini'nin tercihleri arasına girerek, ilk kez 11'de sahaya çıktılar. Bu iki oyuncu daha önce birer kez oyuna sonradan girmişti.

Mancini ligde forveti bozmadı

Roberto Mancini, Akhisar Belediyespor maçında son 6 lig maçında olduğu gibi forvet hattında değişikliğe gitmedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus karşılaşmasında takımını tek forvet olarak sahaya süren ve Burak Yılmaz'ı yedekler arasında tutup Drogba'yı ilk 11'de tercih eden İtalyan teknik adam, ligde ise bu iki oyuncuyu beraber oynatarak ligdeki 7. maçta da forvet ikilisini değiştirmedi.

Akhisar Belediyespor ilk 11'i bozmadı

Süper Lig'de istikrarlı bir kadro ile mücadele eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu geçen hafta golsüz berabere tamamlanan Bursaspor maçının ilk 11'ini bozmadı. Hamzaoğlu, Ege temsilcisinin başında 90. resmi maçına çıktı.

Terim'e vefa, Mancini'ye sevgi

Müsabaka için kendilerine ayrılan Gediz kale arkası tribününü dolduran Galatasaraylı taraftarlar futbolculara yoğun destek verdi.

Takım kaptanı Sabri Sarıoğlu, taraftarların isteğiyle teknik direktör Mancini ile tribünleri selamladı. Sarı-kırmızılı seyirciler eski teknik direktörleri Fatih Terim'e de "İmparator Fatih Terim" şeklinde tezahürat yaparken, sportif koordinatör Bülent Tulun'u istifaya davet etti.

Stat girişinde yoğun güvenlik önlemleri

Müsabaka öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, stat girişlerinde üst aramalarına çok dikkat etti. Müsabakayı izlemeye gelenlerin üzerlerindeki bozuk paralar Türk Kızılayı'nın bağış kutularında toplandı.

Karşılaşma boyunca oluşturulan 5 kişilik ekip, statta sigara içilmesi yasak yerlerdeki kişileri tespit etti. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürü Hüseyin Çapkın, spor savcısı Ersan Dalkılıç'la maç öncesinde sahada incelemelerde bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları