loading
close
SON DAKİKALAR

Galata Kulesi'nin içini delici aletlerle kırdılar, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat tepki gösterdi: Suç niteliğinde

Galata Kulesi'nin içini delici aletlerle kırdılar, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat tepki gösterdi: Suç niteliğinde
Tarih: 12.08.2020 - 14:19
Kategori: Gündem

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Galata Kulesi içinde yapılan çalışmalara ilişkin bir görüntü paylaşarak tepki gösterdi.

İBB'den alınarak idaresi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçen Galata Kulesi'nde 'restorasyon' çalışmaları yapılıyor.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak kule içindeki çalışmalara tepki gösterdi. İşçilerin Galata Kulesi içinde hilti ile taşları kırdığı görüntüleri paylaşan Polat, "İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden Galata Kulesi içerisinde yapılan akıl almaz uygulamaları acilen yetkili kurumların dikkatine sunuyorum. Suç niteliğinde uygulamaların derhal durdurulması ve tespiti için İBB Kültür Varlıkları Dairesi birimleri olay yerine nakledilmiştir. 

Konuyla ilgili acil müdahale talebi ile telefon ile başvurduğumuz Bölge Koruma Kurulu yazılı bilgi gelirse ilgileneceklerini söylüyor. Buradan tekrar yazıyorum, durumu paylaşıyorum. Sorumluları bu katliama karşı acil müdahaleye tekrar çağırıyorum. Acilen durun" dedi.

Polat, İBB ekibinin Galata Kulesi'ne alınmadığını belirterek "Galata Kulesi’nde görülen yıkımı için tutanak tutmak üzere olay yerine giden iBB KUDEB teknik personelimiz alana alınmıyor. Restorasyonu yürüten ve denetlemesi gereken yetkili kurumları acilen yıkımı durdurmaya ve ekibimizin tespitini engellememeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sorumlular hakkında İBB'nin suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Ongun, "Galata Kulesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon görünümlü faaliyetlerden yansıyan bu görüntüler içimizi yaktı. İBB olarak sıralı tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları