loading
close
SON DAKİKALAR

Galataport şantiyesinde çalışan Dev Yapı İş Temsilcisi Hasan Oğuz koronavirüsten hayatını kaybetti

Galataport şantiyesinde çalışan Dev Yapı İş Temsilcisi Hasan Oğuz koronavirüsten hayatını kaybetti
Tarih: 13.04.2020 - 16:15
Kategori: Yaşam

Galataport şantiyesinde çalışan Dev Yapı İş Temsilcisi Hasan Oğuz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Oğuz'un ölüm raporunda ‘bulaşıcı hastalık’ denildi.

DİSK'e bağlı Dev Yapı İş Sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz 7 Nisan'da kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve stent takılan Oğuz bugün hayatını kaybetti. Koronavirüs salgınına rapmen çalışmaların sürdüğü Galataport inşaatından çalışan Oğuz'un ölüm raporuna 'bulaşıcı hastalık' yazıldı. 

Dev Yapı İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Galataport şantiyesinde 3 Nisan'da 3 Covid-19 vakası çıkmasına rağmen işçilerin çalışmaya zorlandıkları belirtildi.
Sendikadan yapılan açıklamada, Hasan Oğuz için, "Tüm belirtileri Covid-19’du ve o yönde tedavi uygulandı" denildi.
"Öfkemiz üzüntümüzden büyük" açıklamasında bulunan sendika, "Soruyoruz, bu salgın günlerinde Galataport inşaatına devam etmek çok mu gereklidir?" diye sordu.
"İşe devam kararı veren tüm yöneticiler ve buna cevaz veren siyasi iktidarın temsilcileri yargılansın"
Sendikanın açıklaması şöyle:
"Şantiyede pozitif vaka çıkmasına rağmen iş neden tatil edilmemiş, işçilere neden test yapılmamıştır?

Şantiyede vaka sayıları artarken bu ölüm çukuru faaliyetlerine daha ne kadar devam edecektir?
Şu andan itibaren yapılması gerekenler son derece nettir. Aklın, bilimin ve gerçeğin karşısında daha fazla durmayın, Hasan’ın canına kıydınız, daha fazla Hasan’ları katletmeyin. Hasan gibi nice genç arkadaşlarımızın çalıştığı bu şantiye derhal mühürlensin, tüm işçilere ücretli izin verilsin. Şantiyede çalışan tüm işçiler testten geçirilsin. Şantiyede pozitif vaka çıkmasına rağmen işe devam kararı veren tüm yöneticiler ve buna cevaz veren siyasi iktidarın temsilcileri yargılansın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları