loading
close
SON DAKİKALAR

"Galatasaray bizim için ev oldu''

"Galatasaray bizim için ev oldu''
Tarih: 19.01.2013 - 16:22
Kategori: Sağlık, Yaşam

Cumartesi Anneleri, oturma eyleminin 408. haftasında İsmail Şahin'in akıbetini sordu...

Galatasaray Meydanı'nda 408. kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları 18 Ocak 1996 yılında gözlatında alınıp kaybedilen Beyoğlu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Şahin dosyasını açıkladı.

Beyoğlu Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Şahin 18 Ocak 1996 sabahı işe gitmek üzere evinden ayrıldı. Görev yaptığı 34 ATZ 59 plakalı çöp aracının şöförü Muttalip Kalemköy ve temizlik işçisi İlyas Karaçayır ile birlikte saa 06.30'da iş başı yaptı. Sıraselviler Caddesi'nden çöp toplaya başlayan araç 11. nokta olan Mimar Sinan Üniversitesi'ne geldi ve o noktadan sonra iş arkadaşları İsmail Şahin'in birden ortadan kaybolduğunu söyledi. Onlarla görüşen Şahin ailesi sürekli ağlayan bu kişilerin çelişkili bilgiler verdiklerini ve konuşmaktan korktukları fark etti.

Aynı günlerde ailenin henüz küçük bir kızı olan Sibel, annesine babasını televizyonda polislerle gördüğünü söyledi. Aile Beyoğlu Belediyesi'ne başvurdu. İsmail Şahin'in mesai saatleri içerisinde kaybolduğunu ve bundan işveren olarak sorumlu olduklarını söyleyerek olayı araştırmalarını istedi. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı olan Nusret Albayrak aileye "Bekleyin" demekle yetindi. Tüm başvurularına rağmen dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kendileriyle görüşmedi. Savcılar ve polis etkin bir soruşturma yapmadı. 17 yıldır İsmail Şahin'in başına ne geldiği tüm yasal girişimlere rağmen öğrenilemedi.


''Çok şey söylemek isterdim ama söyleyemiyorum''

"Galatasaray bizim için ev oldu" diyen İsmail Şahin'in eşi Kiraz Şahin yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Her yere başvurduk ama bir sonuç çıkmadı. Biz İsmail'i gizli yerlerde aramıyoruz, burada arıyoruz. Başbakan bütün milleti temsil ediyor, ama bir işçisine sahip çıkamıyor. İşçisine sahip çıkamayan milletine nasıl sahip çıkacak. Çok şey söylemek isterdim ama söyleyemiyorum. Başbakan'a, bakanlara, birçok yere başvurdum ama birşey çıkmadı. Burada bekliyorum ve beklemeye devam edeceğim, bakalım ne diyecekler."

İHD ise 17 yıldır İsmail Şahin'in akıbetini karanlıkta bırakanları unutmadıklarını, untutmayacaklarını belirtti. İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına açıklama yapan Leman Yurtsever, şunları kaydetti: "Yıllardır kaybedilen evlatlarımız için adaletin, barışı ve demokrasiyi güvence altına alan politikaların hayata geçmesi ile mümkün olacağını söylüyoruz. Bunun için çocuklarımızın önüne dağın yolunu, ya da bayraklı tabutların yolunu döşeyen zulüm politikaları son bulmalıdır. Herkes sözlerini toplumun barış talebini yerine getirecek bir yerden kurmalıdır. Hunharca katledilen 3 kadın siyasetçinin cenaze töreninde Kürt halkının barış için uzattığı el karşılık bulmalıdır."

1993'te Siverek'te gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya'nın oğlu Şerif Taşkaya, babasının JİTEM tarafından gözaltında kaybedildiğini belirtti. Siverek Savcılığı'na başvuru yaptıklarını hatırlatan Taşkaya, savcının "JİTEM tarafından kaybedildiği için bir şey yapamam" dediğini anlattı.

Taşkaya, "Hükümet, Kürt sorununda barışçıl adımlar atacaksa, ilk adımı kayıplarımızın kemiklerini vermeye başlayarak atabilir" dedi. Taşkaya şöyle devam etti: "Biz hükümete hak-hukukunu işlet diyoruz. Afyon'da bir bomba patladı, hükümet iki gün sonra sorumlularını açığa çıkardı. Roboskî'de 34 insan katledildi, hükümet hala sorumlularını açığa çıkaramadı. Biz hükümetin hukukuna nasıl inanalım. Eğer hukukunu işletecekse kayıplarımızın kemiklerini versin."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları