loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray, İM Kayserispor'u 3-1 yendi

Galatasaray, İM Kayserispor'u 3-1 yendi
Tarih: 20.04.2019 - 22:45
Kategori: Spor

Galatasaray, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun 29. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda İstikbal Mobilya Kayserispor’u ağırladı. Galatasaray sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 59’a çıkardı.

Glatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray - İstikbal Mobilya Kayserispor maçı öncesi KBSL Playoff Yarı Finaline yükselen Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ile bir araya geldi.

Oyuncuları tebrik eden Başkan Mustafa Cengiz şu ifadeleri kullandı:

"Sahada verdikleri mücadele için onlara, sevgili kaptanlarına, sevgili koçlarına ve teknik ekiplerine, bizim şube yöneticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hangi zorluklarla mücadele ettiklerini yakından bilen bir insanım. Kızlarımıza çok teşekkür ediyorum ve Galatasaray kariyerlerinde başarılar diliyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, karşılaşmayı protokol tribününde Glatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile birlikte takip etti.

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli pozisyonunda 3. dakikada Emre Akbaba, ceza sahasına giren Belhanda’ya topu iletti. Belhanda şut açısı ararken savunma araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Mücadeleye rakip kalede baskı kurarak başlayan galatasaray 6. dakikada bir gol tehlikesi daha yarattı. Diagne’nin indirdiği topa Feghouli ceza sahası çizgisinin üzerinden gelişine vurdu ancak savunma topu uzaklaştırdı.

14. dakikada konuk ekip 1-0 öne geçti. Kontra atağa çıkan Kayserispor’da Chery savunmanın arkasına sarktı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Chery, pasını müsait pozisyondaki Kravets’e iletti. Kravets düzgün bir vuruşla konuk ekibi öne geçiren golü kaydetti.

1-0 geriye düşen galatasaray, rakibine çok hızlı cevap verdi. Ceza sahasının dışında topla buluşan Fernando yerden sert bir şut çıkardı. Kalecinin zorlukla çeldiği top müsait pozisyondaki Diagne’nin önünde kaldı. Düzgün bir dokunuşla topu ağlara gönderen Diagne, karşılaşmaya 16. dakikada 1-1’lik dengeyi getirdi.

37. dakikada topla birlikte hücuma çıkan Marcao, rakip ceza sahasına doğru yaklaştı. Şut açısını bulan Marcao, sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı. Tiago Lopes, kaleye giden topa eliyle müdahale edince hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Topa el ile müdahale ettiği için ikinci sarı kartını gören Tiago Lopes, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Pozisyonun VAR sisteminden tekrar izlenmesinin ardından topun başına geçen Diagne, kalecinin sağına doğru yaptığı düzgün vuruşla 42. dakikada galatasarayı 2-1 öne geçirdi.

İlk yarının sonuna oynanmayan süre olarak beş dakikalık ilave süre eklendi.

45+4. dakikada takımımız Nagatomo’nun golüyle farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan takımımız Mariano ile etkili geldi. Mariano’nun arka direğe doğru açtığı ortada savunmanın arasından iyi yükselen Nagatomo kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek skoru 3-1’e getirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında gol olmayaınca maç 3-1 sonlandı...

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Cevdet Kömürcüoğlu, Hakan Yemişken, Tugay Kaan Numanoğlu

VAR HAKEMLERİ: Serkan Tokat, Bahattin Şimşek

GALATASARAY: Muslera, Nagatomo, Marcao, Donk, Mariano, Fernando, Belhanda (Selçuk 75’), Ndiaye, Emre Akbaba (Yunus 62’), Feghouli (Emre Taşdemir 86’), Diagne.

İM KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Kana Biyik, Levent, Kucher, Sapunaru, Hasan Hüseyin, Deniz (Hakan 90+2’), Chery (Bilal 83’), Kravets, Umut Bulut (Varela 49’)

GOLLER: Kravets (15’), Diagne (16’, 42’ P), Nagatomo (45+4’)

SARI KARTLAR: Umut Bulut (8’), Emre Akbaba (19’), Tiago Lopes (30’), Kravets (59’), Ndiaye (76’), Feghouli (85’), Kucher (90+1’)

KIRMIZI KART: Tiago Lopes (37’)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları