loading
close
SON DAKİKALAR

Gaz bombası yine hastanelik etti

Gaz bombası yine hastanelik etti
Tarih: 15.07.2013 - 16:53
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankara'da dün geceki polis müdahalesinde Aydın Ay isimli bir kişi başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır yaralandı...

Dikmen’de ve Kennedy Caddesi’nde Gezi eylemleri hız kesmeden devam ederken polis müdahalesi de aynı şekilde sürüyor. Dün akşam Dikmen’de polis müdahalesi sırasında yine bir eylemci başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır yaralandı. Hastanede yoğun bakıma kaldırılan Aydın Ay isimli eylemcinin durumu ciddiyetini koruyor.

EYLEMCİ BAŞINDAN VURULDU

Dün akşam saatlerinde Dikmen Caddesi’nde toplanan eylemcilere polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında çatışmalar yer yer devam etti. İlk müdahale sırasında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan 36 yaşındaki iki çocuk babası Aydın Ay isimli vatandaş başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır yaralandı. Ay’ın çocuklarından birinin henüz üç aylık bir kız bebeği olduğu öğrenildi.

İKİ METRE MESAFEDEN 

Görgü tanıkları polisin Ay’a iki metre mesafeden doğrudan kafasını nişanlayacak şekilde ateş ettiğini söyledi. Elmacık kemiği ve alın bölgesine kapsül isabet eden Ay için ambulans çağrıldı. Ambulans geldiği sırada ayakta olan ve kendini kötü hissetmeyen Ay hastaneye gitmek istemedi. Bunun üzerine ambulans geri gönderildi. Ancak kısa bir süre sonra Ay’ın yüzünde kanama başladı ve baş dönmesi, halsizlik belirtileri görüldü. Bir yandan Dikmen Caddesi çevresinde müdahale devam ederken Ay bir kaldırım kenarında fenalaşmaya başladı. Yakınları ve çevredeki vatandaşlar Ay’ı hastaneye taşıdı. Yapılan tetkikler sonucu hayati tehlikesi olduğu anlaşılan Ay yoğun bakıma alındı.

SARISÜLÜK ZİYARETİ

Yoğun bakıma alınan Ay’ın ilk ziyaretçisi polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük oldu. Doktorlar bilinci açık olan Ay’ın hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Ay’ı yoğun bakımda eşi Nurgül Ay hiç yalnız bırakmadı. Doktorların aileye yaptığı açıklamada Ay’ın 48 saat müşahede altında tutulacağı ve daha sonra ameliyata alınıp alınmayacağına karar verileceğini söyledi.

İKİ GÖZALTI 

Dikmen Caddesi’nde yaşanan olaylar sırasında iki kişinin gözaltına alındığı da öğrenildi. Gözaltına alınanlar Dikmen Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra sabaha karşı serbest bırakıldı. Bu arada Kenndy Caddesi’ndeki eylemcilerin bir kepçenin kontrolünü ele geçirerek çektirdikleri fotoğraf sosyal medyada yankı buldu. Fotoğraf “Kennedy’de eylemciler kepçe ele geçirdi” şeklinde paylaşıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları