loading
close
SON DAKİKALAR

Ne tatili, ne bayramı

Çiğdem Toker
Tarih: 14.09.2015

Çiğdem Toker; erör örgütü silahları derhal bırakır, hendekler kapatılır, roketatarlı saldırılar biter, çatışmalar durur, sokağa çıkma yasakları kalkar, çocuklar ölmez, polisler, askerler şehit düşmez...

Turizm sektörü, turizm sektörü olalı böyle şefkat görmedi.
Sektörün üzerine titreyen, pamuklara saran bir Geçici Hükümetimiz var; ne mutlu bize.
Malum, Meclis’i tatilde olan, şehirlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen, çocukları öldürülen, polisleri askerleri şehit olan ülkenin Geçici Bakanlar Kurulu, bu hafta ikinci kez toplanacak.
Gündemdeki temel konulardan biri Kurban Bayramı tatilinin uzatılması.
Kurban Bayramı nedeniyle, tarihi aylar önce belli olan ilk ve ortaöğretim okullarının açılışı, zaten iki hafta ertelenmişti.
Kırtasiye ve öğrenci taşıyan servis sektörü kayba uğrar, güvenlik harcamaları aynı sürede -kim bilir kaç kat- artarken, Yüce Millet’e sunulan kutsal hesap turizm gelirlerinin artması.
Dostlar alışverişte görsün...

***

Aynı kabinede görev yaptığı bakan arkadaşlarının ahlakını tartma yetkisini kendisinde görerek istifasını isteyen ve seçilmemiş ama “seçilmiş” Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu açıklamış:
“Önümüzde Kurban Bayramı var. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak tatilin birleştirilmesini istiyorum. Bakanlar Kurulu’nda Başbakanımıza arzımız olacak. Sanıyorum ki inşallah gereği yapılır. İş turizmi açısından düşünüyorum.”
Geçici Bakanlar Kurulu, kabine arkadaşlarının istifasını isteyen bakanın talebini kabul ederse, 24-28 Eylül tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili, altı gün daha uzayacak. Böylece mesaiyle çalışanlar dokuz gün tatil yapma olanağı bulurken, turizm sektörü bir daha, bir daha canlanacak...
Bayram ve tatil kelimelerinin yan yana gelmesini bile içimize sindiremeyeceğimiz kanlı bir eşikten geçerken, “Ne bayramı, ne tatili, ne turizmi” diye soran bir sürü insan varken üstelik hepimizin çevresinde.
Erken seçim kararı alınmış nasılsa, ne gam... Meclis zaten tatilde öyle ya.
Meclis tatilde olunca, hele bir de erken seçim kararı alındıysa nasıl olsa yasa çıkarılamayacak, komisyonlar oluşmadığı için nasıl olsa yasama organı denetim görevini yerine getiremeyecek.
Meclis tatildeyken, okula da mesaili çalışanlara da öğrencilere de bol bol tatil verelim gitsin diye düşünüyor olmalı hükümet.
Zaten turizmciler okul açılış tarihi ertelenmesine rağmen, mesaili çalışanların bu uzatmadan yeterince yararlanamadığını düşünüyormuş. İkinci uzatma gelirse turizm, bir daha bir daha canlanacakmış.

***

Mesaili çalışanların tatili uzar, hele bir de turizm canlanırsa neler olur neler...
Uzatılacak bir Kurban Bayramı tatilinin faydaları saymakla bitmez:
Terör örgütü silahları derhal bırakır, hendekler kapatılır, roketatarlı saldırılar biter, çatışmalar durur, sokağa çıkma yasakları kalkar, çocuklar ölmez, polisler, askerler şehit düşmez.
Hem sokağa çıkma yasağı uygulanan “Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz topraklarında” yaşayan; oralarda yaşamasalar bile evlatları, eşleri çatışmada şehit olan vatandaşlar niye Antalya’ya, Bodrum’a tatile gitsin...
Pencerelerinden gördükleri zırhlı araçlar, duydukları silah sesleri nelerine yetmiyor.
Kaldı ki hepsinin cenaze kaldırma, yas tutma, taziye çadırı kurma gibi görevleri var. Üstelik bu görevler, öyle bugünden yarına bitecek gibi gözükmüyor.
Aslolan turizm gelirlerinin artması ve onun milli bütçeye sağlayacağı katkılardır.
Turizm sektörü, turizm sektörü olalı böyle şefkat görmedi.
Bu “şefkat”in, turizm gelirleri ve güvenlik harcamalarına nasıl yansıdığını ise yakında açıklanacak temmuz-ağustos bütçe rakamlarında göreceğiz.
Bekleyin.

Çiğdem Toker - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları