loading
close
SON DAKİKALAR

Amerikalılar satar

Hüsnü Mahalli
Tarih: 06.03.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; 500 uçak öylece meydanlarda duruyor ve Rus şirketler sözleşmeleri tek taraflı bozan Airbus’tan tazminat istemeye hazırlanıyor. Çok eğlenceli.Siz en iyisi benzine, mazota ve her şeye yapılan akıl almaz zamları düşünmek yerine Zelenski’nin kahramanlıklarıyla oyalanın!

Savaşın 10. gününde ABD ve müttefiklerinin çılgınlığı devam ediyor.

Zelenski’nin dünya Yahudilerine İbranice seslenerek “Ne duruyorsunuz bir şeyler yapın” çağrısından sonra ABD ve müttefiği bazı ülkeler Ukrayna’ya yardım etmek için plan üzerine plan yapıyorlar.

Medyaya yansıyan haberlere bakılırsa ABD, Suriye’nin doğusunda farklı kamplarda tuttuğu IŞİD artıklarını Ukrayna’ya taşımayı planlıyormuş. Benzer şekilde İdlib ve Suriye’nin farklı bölgelerinde bulunan NUSRA ve benzeri örgütlerin Rusya’ya karşı savaşmak için militanlarını Ukrayna’ya gönderebilecekleri konuşuluyor. NUSRA ve IŞİD artıkları içinde binlerce Çeçen, Uygur Türkü, Orta Asya ve Kafkas kökenli kişiler olduğu gibi 30 kadar farklı ülkenin da vatandaşları bulunmaktadır.

2011-2016 yılları arasında bu tiplerden en az 200 bin kişi Suriye’ye taşınmış ve inanılması güç canavarca katliamlar yapmışlardı. Bütün dünya medyası ve sosyal medyanın tüm platformları o zaman kafa kesme sahnelerini canlı veriyordu. Oysa aynı medya ve Google, Facebook, YouTube, Twitter gibi sosyal medya platformları şimdi Rusya’nın medyasına ve Rus görüşünü savunan herkese ambargo uygulamaktadır.

Bunu fırsat bilen sağcı ve kendini solcu sanarak muhalif görünen bazı tipler yalan üzerine yalan üretip ABD ağzıyla konuşmayı sürdürüyor.

Meğer ne kadar da iki yüzlü, ilkesiz, sığ ve güvensiz solcu varmış bu ülkede ve elbette dünyanın bir çok yerinde. Kanlı Arap Baharı olayında olduğu gibi hepsi çuvallayacak ama adamların umurunda değil çünkü hepsinde Alzheimer belirtisi başlamış.

Onlar için önemli olan “Büyük Patron” ABD’nin gönlünü almaktır çünkü dolarlar Washington’dan geliyor ve Ruble’nin değeri yok.

Daha önce de yazıp anlatmıştım:

ABD kimsenin gözyaşına bakmaz herkesi her an satar”. Yakın tarihte Türkiye, bölgemiz ve dünyadan çok sayıda örnek var.

İşin ilginç olan tarafı Missouri zırhlısının Nisan 1946’da İstanbul ziyaretinden bu yana ABD bu ülkede her zaman herkese kazık atmış ama ders alan yok.

En son kazığı da Zelenski’ye attı.

Üç yıldır verdi gazı sonra da “Ben Rusya ile savaşmam” diyerek kenara çekildi.

Kendi başına bu olay bile her şeyi açıklıyor ama bildik tipler “Nuh deyip Peygamber demiyor”.

Yukarda anlatmaya çalıştığım gibi karanlık tehlikeli oyunlara devam edecek olan ABD hiç umursamadan müttefiği Avrupa ülkelerine de kazık atmaktan geri kalmayacaktır.

Uygulanan akıl almaz yaptırımlar Rusya’ya verdiği kadar Avrupa ülkelerine de zarar veriyor ve verecek.

Kovid’le ekonomileri sarsılan Avrupa ülkeleri şimdi Ukrayna krizinin yansımalarıyla perişan olmak üzere.

Çok sayıda Avrupa şirketinin Rusya’da milyarlarca yatırımı olduğu gibi Rus şirketlerinin de Avrupa’da çok büyük yatırımları var.

ABD’nin tezgahıyla herkes zarar görecek.

Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle bilinen Rusya şimdilik daha dirençli gibi görünüyor.

Önceki gün adlarını verdiğim ülkelerin dolaylı-dolaysız desteğiyle Rusya uzun süre dayanabilir ama bir çok Avrupa ülkesinin ekonomileri ciddi krizlerle karşı karşıya kalacak.

Her gün duyduğumuz onlarca yaptırım saçmalıklarından bir örnek:

Rusya’nın farklı hava yolu şirketi Amerikan Airbus şirketinden kiralama yöntemiyle 500 kadar uçak alarak kullanıyordu. Washington yaptırım kararı alınca Airbus “Uçaklarımızı geri verin” demiş. Ruslar da “Çevre ülkeleri hava sahasını kapattığı için biz uçamıyoruz gelin siz alın” demiş. Her uçak için on kişilik uçuş ekibi hazırlığına girişen Airbus uçaklar Rus olmaktan çıkınca bu kez Rusya kendi hava sahasını yabancı uçaklara kapattığı için Rusya’dan çıkamayacaklarını öğrenmiş.

500 uçak öylece meydanlarda duruyor ve Rus şirketler sözleşmeleri tek taraflı bozan Airbus’tan tazminat istemeye hazırlanıyor.

Çok eğlenceli.

Siz en iyisi benzine, mazota ve her şeye yapılan akıl almaz zamları düşünmek yerine Zelenski’nin kahramanlıklarıyla oyalanın!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları