loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Barış Pehlivan denetimli serbest kaldı

Gazeteci Barış Pehlivan denetimli serbest kaldı
Tarih: 17.11.2023 - 22:10
Kategori: Medya

Gazeteci-Yazar Barış Pehlivan hakkında İnfaz Hakimliği’nin Denetimli Serbestlik Kararı doğrultusunda Cezaevinden tahliyesi gerçekleşti. Barış Pehlivan 3 ay önce tekrar cezaevine teslim olmuştu.

Barış Pehlivan, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretten” yargılanıyordu. Gerekçe oluşturan davanın Müştekisi Ömer Faruk Aydıner şikayetini geri çekti ve dava düştü.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın Avukatı Hüseyin Ersöz; 'Yarın Anadolu İnfaz Hakimliği’ne vereceğimiz dilekçe ile Denetimli Serbestlik Kararı verilmesini talep edeceğiz. İnfaz Hakimliği’nin Kararı doğrultusunda tahliyesi gerçekleştirilecek.' demişti.

Gazeteci-Yazar Barış Pehlivan'dan ilk açıklama; 

"Yeniden merhaba!
Evimdeyim…
3 aylık bu zor süreçte desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.
Gün gelecek, daha çok güleceğiz…"

Barış Pehlivan 15 Ağustos'ta cezaevine teslim olmuştu;

"Hiç kimseyi öldürmedim. Hiç kimseye tecavüz etmedim. Hiç kimseye uyuşturucu satmadım.  Eğer bu ağır suçları işleseydim utancımdan yaşayamazdım ama iktidar bana özgürlük bahşederdi. Çıkan yeni yasayla hükmü kesinleşmiş çok ağır suçları işleyenler cezaevinden çıkabiliyorken, ben hüküm verilmeyen bir dava gerekçe gösterilerek cezaevine atılıyorum.  Hakkım olan yasadan faydalandırılmayıp 8 aylığına açık cezaevine gireceğim gibi görünüyor. Hukuki değerlendirmede lehime bir değişiklik olmazsa 15 Ağustos’ta cezaevine teslim olacağım. Gelecekse, hoş gelmiş 5. kez mahpusluk!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları