loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteci Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri sonrası gözaltına alındı

Gazeteci Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri sonrası gözaltına alındı
Tarih: 26.06.2023 - 16:27
Kategori: Medya

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alındı. Yanardağ, yayın esnasında kanalın ofisine gelen polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alındı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Yanardağ'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Sanatçı Müjdat Gezen, "Adalet Türkiye’de küme düşmüş söylenecek söz yok artık.” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
 

RTÜK, TELE 1 HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

 

Merdan Yanardağ da sosyal medya hesabından Şahin'e verdiği yanıtta, "Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo'yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın" dedi.

 

Merdan Yanardağ dün Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan üzerindeki tecritinin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Yanardağ, TELE1'de yaptığı bir konuşmada, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti.
 
Yanardağ, yayın esnasında kanalın ofisine gelen polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alındı.

Yanardağ, ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TGC'den Yanardağ'ın gözaltına alınmasına tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, "Meslektaşımız Merdan Yanardağ'ın bir linç kampanyası sonucu gözaltına alınmasını kınıyoruz! Bu ne demokrasiyle ne yargı bağımsızlığıyla bağdaşır. İfade özgürlüğü önündeki engelleri hep beraber kaldıracağız." ifadelerine yer verildi.

Müjdat Gezen: "Adalet Türkiye’de küme düşmüş söylenecek söz yok artık"

TELE 1 canlı yayınına bağlanan Gezen, Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınmasına  “Şimdi ben bugün Merdan’ı aradım. Ne zaman arasam açardı… Yayında bile olsa. Bu kez açmadı. ‘Allah Allah ne oluyor’ dedim. Sonra telefonuma mesaj geldi ‘Abi gözaltındayım’ diye. Hemen TELE1’i açtım ve öğrendim ne olduğunu. Yarın Cumhuriyet’teki köşemde de yazdım. Dedim ki bir zamanlar Türkiye’de birinci ligde Fenerbahçe’ye Galatasaray’da Beşiktaş’a kök söktüren bir ‘adalet’ takımı vardı. Sonra ikinci kümeye, ardından üçüncü kümeye, en sonunda da amatör kümeye düştü. Ve yok oldu gitti." ifadeleriyle tepki gösterdi

Kaynak : Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları