loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteciler 2 Şubat'ta yürüyecek

Gazeteciler 2 Şubat'ta yürüyecek
Tarih: 31.01.2013 - 12:59
Kategori: Medya

Gazeteciler, 4 Şubat'ta görülecek "KCK Basın Davası" öncesinde 2 Şubat akşamı Galatasaray'dan Taksim'e yürüyecek...

İSTANBUL- "KCK Operasyonu" adı altında düzenlenen siyasi soykırım operasyonu kapsamında 20 Aralık 2011 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan 36 gazeteciden 32'si hala cezaevinde.

32'si tutuklu 44 gazeteci, 4 Şubat'ta bir kez daha hakim karşısına çıkarken, meslektaşları, 2 Şubat günü "Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük" sloganıyla yürüyecek.

Eylem öncesinde yazılı bir açıklama yapan Gazeteciler, 32 gazetecinin 13 aydır cezaevinde tutulmasının 'delilleri'nin tamamının gazetecilik ile ilgili yaptıkları işler olduğuna dikkat çekti.

2 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da Galatasaray'da toplanarak, Taksim Meydanı'na yürüyeceklerini duyuran Gazeteciler, açıklamalarında şunları kaydetti: "AKP iktidarı, tüm muhalifleri susturma, sindirme ve yok etme planı kapsamında gazetecileri de cezaevinde tutmaya devam ederken, medyası eliyle hedef tahtasına yeni isimleri koyuyor. Her yeni gelen gün, "Sıra Kimde" sorusunu gündeme getiriyor. Biz Gazeteciler ise, sıranın kimde olduğuna bakmaksızın, gerçeğin peşini bırakmayacağımızı, teslim olmayacağımızı duyurmak için yürüyoruz. Biz Gazeteciler, tutuklu meslektaşlarımızın gazeteciliklerine tanığız. 'Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük' demek için bir kez daha sokağa çıkıyoruz. Herkesi, 2 Şubat'ta Galatasaray'dan Taksim'e yapacağımız 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' yürüyüşüne bekliyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları