loading
close
SON DAKİKALAR

'Gazeteciler yıpranma payına kavuştu'

'Gazeteciler yıpranma payına kavuştu'
Tarih: 11.01.2013 - 16:17
Kategori: Ekonomi

Çalışan gazetecilerin yıpranma hakkına kavuşması gerçekleştirildi...

Kocaeli Ticaret Odası'nda düzenlenen ''Sosyal Güvenlik Reformu'nun Getirdikleri ve İstihdam'' konulu toplantı ve istihdama katkı sağlayan kuruluşlara plaket verilmesi törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, bir gazetecinin, dün gece TBMM Genel Kurulu'nda sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon yurttaşı ilgilendiren kanunun yasalaşmasına ilişkin görüşünü sorması üzerine, şunları söyledi: ''Dün, çalışan gazetecilerin iki açıdan önemli günleriydi. Öncelikle anlamlı günlerini kutluyorum. Öteden beri, 2008'den bu güne 'yıpranma payı' diye bilinen bu hakkın verilmesiyle ilgili talepler vardı. Sayın Başbakanımızın yurt dışında olmasına rağmen yaptığımız görüşmelerde, gazetecilerin bu anlamlı gününde onları ikinci kez sevindirecek bir çalışma yapmamızı istediler. Bu yasaya bunu koyduk ve çalışan gazetecilerin yıpranma hakkına kavuşmasını gerçekleştirmiş olduk. Hayırlı olmasını diliyorum.''

Çelik, yasanın milletvekillerini de kapsadığına işaret ederek, ''Kaldırılırken birlikte kaldırılmıştı. Dolayısıyla milletvekillerimizin de o hakkını bir anlamda iade etmiş olduk. Bizim için değil tabi, emekli olacaklara... Milletvekilleri de gece 11'lere, 2'lere, sabaha kadar çok yoğun bir çalışma içindeler. Hayırlı olsun'' ifadesini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları