loading
close
SON DAKİKALAR

Gazi ve engelliler için ÖTV muafiyet üst limiti sorunu Meclis gündeminde

Gazi ve engelliler için ÖTV muafiyet üst limiti sorunu Meclis gündeminde
Tarih: 03.12.2020 - 10:33
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi şehit yakını gazi ve engelliler için ÖTV muafiyet üst limitinin yeniden belirlenmesi için soru önergesi verdi.

30 Ağustos'ta gerçekleşen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarının ve döviz kurlardaki artışla şehit yakını gazi ve engelli vatandaşlara otomobil alımında tanınan ÖTV muafiyeti için 303 bin 200 TL’lik tavan fiyat güncellenmediği için büyük mağduriyet yaratmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi konuyla ilgili  soru önergesi verdi. Hamzaçebi sosyal medya hesabından şehit yakını, gazi ve engellilerin ÖTV muafiyeti için üst sınırın olması anlaşılabilir olduğunu ancak ülke ekonomisinin gidişatı ve TL'nin değerini hızla kaybetmesiyle fiyatların son 3 yılda 2-3 kat artarken limit artışnın geride kaldığını belirtti. Limitin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Hamzaçebi'nin şehit yakını, gazi ve engelliler için verdiği sou önergesi şöyle: 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

mutluakdag36@gmail.com

Sayın cumhurbaşkanım size biz engelli ler olarak çok guveniyoruz ve bizim bu sorunumuzu göz önünde bulundurularacağınızdan eminiz cunku biz engelliler olarak suv model araba alamıyoruz limitimizi aşıyor en icten saygılarımızı sunarak şimdiden teşekkür lerim izi sunar ve sağlıklı gunler dileriz

30.12.2020, 00:59
Yorum Yap

Facebook Yorumları