loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep, TAG Otoyolu'nun Nizip bölümünde katliam gibi kaza; 17 Ölü

Gaziantep, TAG Otoyolu'nun Nizip bölümünde katliam gibi kaza; 17 Ölü
Tarih: 20.08.2022 - 13:00
Kategori: Siyaset

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde katliam gibi bir kaza oldu. Kazada 17 Kişi hayatını kaybetti, 20 Kişi yaralandı.

Günceleme;14.00

Türk Tabibler Birleğinde yapılan açıklamada;

"Gaziantep, Nizip'te bir trafik kazasına müdahale alanına yolcu otobüsü çarpması sonucu 3'ü itfaiye, 2'si basın, 4'ü de sağlık emekçisi 17 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18'inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile 27 AHM 050 plakalı ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

Vali Davut Gül, Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı kazanın gerçekleştiği Gaziantep-Nizip Otoyolunda incelemelerde bulundu ve bir açıklama yaptı.

"TAG otoyolu Gaziantep-Nizip arası 20. Km’de otobüs,kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre;
3 itfaiye personeli,
2 sağlık personeli,
2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş,22 vatandaşımız yaralanmıştır."

Milletimizin başı sağ olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayı duyurdu;

"Başımız sağ olsun.

Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin."

Başımız sağ olsun.

Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre;
2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. +

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) August 20, 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı mesajı;

Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) August 20, 2022

Kaza nedeniyle kapanan otoyolda trafik, yaklaşık 2 saat sonra kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları