loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep Valisi Davut Gül'den kapanan Gaziantep-Adana yolunda mahsur kalan vatandaş hakkında açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül'den kapanan Gaziantep-Adana yolunda mahsur kalan vatandaş hakkında açıklama
Tarih: 19.01.2022 - 09:38
Kategori: Şehir

Gaziantep Valisi Davut Gül; Gaziantep'te Yollarda çok sayıda araç mahsur kalmış olup kurtarma çalışmaları devam etmektedir. 19 ocak çarşamba günü Gaziantep genelinde eğitime ( halk eğitim dahil) bir gün ara verildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül'den ard arda açıklamalar geldi;

"Gaziantep’imizde yoğun kar yağışı devam ediyor. İlerleyen saatlerde don ve buzlanma olabilir. Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği vb. ekipmanlarının olmasına dikkat edelim.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla 19 ocak çarşamba günü Gaziantep genelinde eğitime ( halk eğitim dahil) bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personeli idari izinli sayılacaktır. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın.

Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon vb. Araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz.

Emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla birlikte yolda kalan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. AFAD ve Kızılayın kumanya dağıtarak destek olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kaymakamlarımızın koordinasyonunda Emniyet,jandarma, AFAD ve diğer kamu kuruluşları işbirliğiyle 1350 hemşehrimiz kurtarılmış olup 5400 kişiye kumanya dağıtılmıştır. Yollarda çok sayıda araç mahsur kalmış olup kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Çalışmalar neden uzun sürdü? Yolda kalmış yüzlerce aracı Karayolları ekiplerimiz tek tek kurtarıyor… 45-50 cm kar kalınlığı ve yoğun tipi var. Araç trafiği çok fazla ve kaza durumunda binlerce araç birikiyor. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı."

Gaziantep-Adana yolunda mahsur kalan vatandaş hakkında açıklamaları wwwistanbulgercegi.com'da.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü; "Gaziantep-Adana güzergahında mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşarak gıda vb. ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; "Süreci ve yol temizleme çalışmalarını Sayın Valimiz @gul_davut Başkanlığında 112 Çağrı Merkezi’nde takip ediyoruz."

Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar; Nizip-Antep yolunda mahsur kalan yolcularımızdan bir kısmını, Jandarma karakolumuzda misafir ettik. G.Antep Valiliğimiz koordinesinde, Nizip Kaymakamlığı, Emniyet, Jandarma, tüm ekibimizle, bir mağduriyet yaşanmamasına gayret etmekteyiz.

Kar yağışı sebebiyle Nizip-Antep yolunda mahsur kalan yolcularımıza, Jandarma ekiplerimiz sıcak çorba ulaştırdı. G.Antep Valiliğimiz koordinesinde, Nizip Kaymakamlığı, Emniyet, Jandarma, tüm ekibimizle, bir mağduriyet yaşanmamasına gayret etmekteyiz.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları