loading
close
SON DAKİKALAR

Gaziantep Valisi Gül; Gaziantep-Nizip otoyolu ve Gaziantep-Nizip Devlet karayolu, kardan temizlenerek kaza yapan araçlar kaldırılmıştır

Gaziantep Valisi Gül; Gaziantep-Nizip otoyolu ve Gaziantep-Nizip Devlet karayolu, kardan temizlenerek kaza yapan araçlar kaldırılmıştır
Tarih: 19.01.2022 - 16:41
Kategori: Şehir

Gaziantep-Nizip otoyolu ve Gaziantep-Nizip Devlet karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gündür açılmaya çalışılıyor. Gaziantep Valisi koordinasyonuyla yapılan çalışmalarla bölge trafiği açılıyor.

Gaziantep Valiliği ve Vali Davut Gül 2 gündür kapalı olan yollar hakkında açıklama yapıldı;

"Gaziantep-Nizip otoyolu ve Gaziantep-Nizip Devlet karayolu, kardan temizlenerek kaza yapan araçlar kaldırılmıştır. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayınız. Kar lastiği olmadan araçların il merkezi dışına çıkmasına müsade edilmemektedir.

Yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan ana yolun açılması ve yolu kapatan tırların çekilmesi amacıyla Valiliğimiz Kriz Koordinasyon Merkezi koordinesinde, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından 2 araç görevlendirilerek yürütülen çalışmalar neticesinde 3 TIR kurtarıldı.

Milli Savunma Bkanlığından açıklama;

Gaziantep Valiliği ile koordineli olarak; kar nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan vatandaşlarımız için sıhhi tahliye sağlanması ve bölgeye gıda yardımının ulaştırılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 2 adet helikopter görevlendirilmiştir.

Ayrıca yolda mahsur kalan TIR'ları kurtarmak için 2 adet çekici araç da görevlendirilmiş ve bölgede destek çalışmalarına başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ihtiyaç duyulması halinde tüm imkân ve kabiliyetleriyle göreve hazırdır.

Gaziantep-Nurdağı yolunda mahsur kalan araçları kurtarma faaliyetlerine 2. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığında (İslahiye) bulunan kurtarıcılar ile destek verildi 2xM4K araç bölgeye sevk edilerek, çalışmalar neticesinde 1 tır, 1 kamyon ve 1 sivil binek araç kurtarıldı.

Gaziantep Jandarma Komando Tabur Komutanlığımızca, Gaziantep-Nurdağı otobanında, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşlarımıza, helikopter ile kumanya ulaştırılıyor... "

 
Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları