loading
close
SON DAKİKALAR

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes başladı

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes başladı
Tarih: 24.11.2023 - 08:06
Kategori: Dünya

Gazze'ye yönelik insani yardım ateşkes ile birlikte başlayacak. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu ateşkesin kalıcı olmasının amaçlandığı da belirtildi.

Hamas ve İsrail arasındaki mutabakatla Gazze’ye saldırılar geçici olarak durdurulacak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlanacak.

Filistinli mahkumlar ile İsrailli esirler takas edilecek. Gazze'nin her bölgesine insani yardım ile yakıt ulaştırılacak...

İsrail ile Hamas, esir takası konusunda anlaştı. Katar Dışişleri Bakanlığı ateşkesin bu sabah 08.00'de başlayacağını duyurmuştu.

Anlaşmaya göre 13 kişilik ilk esir grubu saat 17'de Gazze'den çıkarılacak.

Gazze'ye yönelik insani yardım da ateşkes ile birlikte başlayacak. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu ateşkesin kalıcı olmasının amaçlandığı da belirtildi.

Anlaşmanın Gazze'nin tamamını içeren kapsamlı bir ateşkes olduğu vurgulandı.

Hamas da Gazze Şeridine günlük 200 yardım ve 4 akaryakıt tırının gireceğini ifade etti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gazze'den daha fazla esirin serbest bırakılmasını sağlayacak yeni bir anlaşma için müzakerelere devam etmeyi umduklarını söyledi.

Ateşkes 4 gün sürecek

Anlaşma kapsamında Gazze'nin güneyindeki hava trafiği tüm gün, kuzeyinde ise 10 ila 16 saatlerinde durdurulacak.

50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli mahkum serbest bırakılacak. Takas edilecek esir ve mahkumlar, kadın ve çocuklar arasından seçildi.

Serbest bırakılacak tüm sivillerin belirlendiği liste yetkililerle de paylaşıldı.

İmambakır Üküş'ten 9 Ekim 2023 filistin yorumu; İsrail Gazze'yi insansızlaştırıyor!

 
İmambakır Üküş; Hamas'ın saldırı amacı nedir belli değil! Hamasın saldırısı İsrail devletinin yayılmacı bir politika uygulamasına neden oldu. İnsanların yaşam alanlarını yıkıyor. Gazze'yi insansızlaştırıyor. Hedef Büyük İsrail Devleti.
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-TRT

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları