loading
close
SON DAKİKALAR

Gazze'de can kaybı 150'ye yaklaştı

Gazze'de can kaybı 150'ye yaklaştı
Tarih: 21.11.2012 - 14:07
Kategori: Dünya

İsrail'in Gazze'de 14 Kasım'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 145'i geçti ve yaralı sayısı binin üzerinde...

GAZZE- İsrail saldırılarının 8. gününde Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artıyor. Ateşkes görüşmelerine rağmen saldırılarını son hızla sürdüren siyonist İsrail'in katlettiği Filistinli sayısı 145'i geçti.

Ölenlerin büyük bir kısmı sivillerden oluşurken, ölenler arasında en az 30 çocuk var. Ayrıca saldırılarda yaralananların sayısı da bini geçmiş durumda.

Taraflar arasında ateşkes olabileceği ihtimali ise akşam saatlerinde İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırması üzerine askıya alınmış gibi görünüyor.


Okullara sığındılar


Yüzlerce Filistinli aile ise, ne yapacaklarını bilmez bir şekilde çevredeki okullara sığınıyor. Zira İsrail uçakları havadan attıkları bildirilerle saldırıları sürdüreceklerini ve evlerin hedef alınacağını belirtiyor.


Clinton İsrail'e desteğini iletti


İsrail'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin İsrail'e olan desteğini yineleyen Clinton, İsrail'in günlerdin süren katliamını görmezden gelerek Gazze'den İsrail'i hedef alan roket saldırılarının durması gerektiğini söyledi.

Mısır'ın arabuluculuk çabasından övgüyle söz eden Clinton'ın Filistin Yönetimi'nin bulunduğu Batı Şeria ile Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmesi bekleniyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları