loading
close
SON DAKİKALAR

Gazze'deki ölü sayısı 23 bin 84'e yükseldi

Gazze'deki ölü sayısı 23 bin 84'e yükseldi
Tarih: 08.01.2024 - 10:11
Kategori: Dünya

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde son 24 saatte öldürülen Filistinlilerin sayısı 249 artarak, 23 bin 84'e ulaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 94 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 23 bin 84'e, yaralananların sayısının ise 58 bin 926'ya çıktığı kaydedildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı 94’üncü gününde de sürüyor. İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden ablukaya aldığı bölgeden dumanlar yükselmeye devam ederken, can kaybı da her geçen saat artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, son 24 saatte 249 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 510 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.
Kudra ayrıca, İsrail’in saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 23 bin 84’e, yaralı sayısının ise 58 bin 926’ya yükseldiğini aktardı.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı başlattığı saldırılar, İsrail'in de Gazze'de hastane ve mülteci kampını bombalaması ve bir 'kara harekatına' hazırlanması ile devam etti. İsrail'in hava ve kara saldırılarda ölenlerin yüzde 70'inden fazlasının çocuk ve kadınlardan oluşması tepki topladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze’ye saldırıların tüm yıl süreceğini söyledi

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana 23 bin 84 Filistinliyi öldürdüğü Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına 2024'te de tüm yıl boyunca devam edeceğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, işgal altındaki Batı Şeria’ya yaptığı ziyarette, ülkesinin Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin konuştu.

2024’ün "zorlu" geçeceğini ifade eden Halevi, "Gazze'de savaşta olacağız. Bütün yıl Gazze'de savaşacağız, orası kesin." diye konuştu.

Halevi, İsrail’in kuzeyinde yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşünden sorumlu olan ordunun bu görevi "Hizbullah üzerine baskı kurarak" gerçekleştireceğini, aksi takdirde "başka bir savaşa yol açılacağını" söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde "Hamas’ın askeri yapısının tamamen dağıtıldığını" öne sürerek, ordunun Gazze Şeridi’nin orta kesimi ve güneyinde de "Hamas’ın dağıtılmasına" odaklandığını söylemişti.​​​​​​​

Gazze'de Ne Olmuştu? İsrail neden saldırıyor?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İmambakır Üküş 9 Kasım 2023 yorumunda; İsrail'in Filistin saldırılarında hedef Gazze'yi insansızlaştırmak!

İmambakır Üküş 9 Kasım 2023 yorumunda: Hamas'ın hedefi ne bu saldırıdan anlaşılmıyor? İsrail devletinin yayılmacı politikalarına hizmet etti. Gazze insansızlaştırılıyor; Hedef Büyük İsrail Devleti!

Kudra, barınma merkezlerindeki 50 bin hamile kadının, yiyecek, içecek ve sağlık hizmeti alamadığını, günde 180'den fazla kadının güvensiz ve insanlık dışı şartlarda doğum yaptığını ifade etti.

Gazze'deki hastanelerin tıbbi yetersizlikleri nedeniyle çok sayıda yaralının öldüğüne dikkati çeken Kudra, şöyle devam etti:

"Yaralıların yaşadığı gerçeklik felaket düzeyinde ve dayanılabilir gibi değil. Sağlık durumlarında hızla artan problemler, iyileşmesi zor yanıklar ve yaralarda şiddetli enfeksiyonlar gözlemliyoruz."

Kudra, İsrail ordusunun saldırıları, yerinden edilme ve başta Gazze'nin kuzeyi olmak üzere sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle böbrek hastalarının yüzde 70'inin felaket derecede risklerle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Yaralıların Gazze dışına çıkarılması prosedürü "öldürücü"

Yaralıların Gazze dışına çıkarılması için uygulanan prosedürün, yaralıları öldürdüğünü vurgulayan Kudra, 5 bin kişinin öncelikli olarak tedavi olması için bölge dışına çıkması gerektiğini açıkladı.

Kudra, "İsrail'in yaralılarımızı ve hastalarımızı öldüren kısıtlamaları olmaksızın Gazze Şeridi'ndeki hastanelere tıbbi yardım ve yakıt girişinin sağlanması için etkili önlemler alma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, tüm ülke ve uluslararası sağlık kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde sahra hastanesi kurma, sağlık ekibi gönderme ve yaralıların hayatını kurtarmak için Gazze'ye ulaşma çağrısını yineledi.

Şifa Tıp Kompleksi ve Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin yeniden aktif hale getirilmesi için uluslararası kuruluşlara acil eylem çağrısı yapan Kudra, yerinden edilen Filistinlilerin barınma merkezlerindeki ihtiyaçlarının da giderilmesini talep etti.

Kudra, felaket durumu yaşayan yerinden edilen Filistinliler için kış şartlarına uygun barınma imkanları, gıda desteği ve sağlık hizmetlerinin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları