loading
close
SON DAKİKALAR

Genç kızlar göğüslerini büyütmek istiyor

Genç kızlar göğüslerini büyütmek istiyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:22
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türkiye’de meme büyütme ameliyatı yaptıran genç kız oranı gün geçtikçe artıyor.

Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen genç kızların daha çok 18-19 yaşlarında başvurduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Keskin, “Küçük memeye sahip genç kızlar, yaşları genç olsa da estetik düşüncenin de dışında rahatlamak, rahat elbise giyebilmek için meme büyültme ameliyatı olmak istiyor” dedi.

Estetik, Plastik ve Rekonstürktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Keskin, 18-19 yaşlarındaki genç kızlarda meme büyütme ameliyatı talebinin arttığını söyledi.

Gençler kızlarda bu yaş döneminin yeni bir hayata başlama dönemine denk geldiğini belirten Dr. Mustafa Keskin, “18–19 yaşlarından sonra meme büyümesi ancak kilo alımı ile olabilir. Ama göğsünde meme çıkıntısı olmayan ya da çok az olan bir genç kızda bu yaştan sonra meme büyümesini beklemek çok gerçekçi değildir. Bu yüzden özellikle meme tomurcuklanması dışında meme büyümesi gerçekleşmemiş genç kızlarda bu ameliyat 18 yaşından sonra gerçekleştirilmelidir” dedi.

“Daha küçük yaşlardaki genç kızlar da, meme büyütme ameliyatları, istisnalar dışında uygun bir dönem değildir, yapılmamalıdır” diyen Dr. Mustafa Keskin, “Bu istisnalar ciddi asimetriler ve gelişim bozukları ile giden sendromik durumlardır. Asimetrik gelişim göstermiş memelerin genç kız üzerindeki duygusal etkileri kişisel düzeyde analiz edilip ameliyat kararı ona göre alınmalıdır. Sadece ciddi değerlendirme sonrası daha küçük yaşlarda meme büyütme ameliyatı uygulanabilinir” diye konuştu.

Meme büyütme ameliyatlarında en az 18 yaşının beklenmesinin nedeni fiziksel maturasyonun tamamlanması olduğunu belirten Dr. Mustafa Keskin, şöyle devam etti: “Fakat fiziksel maturasyon kadar duygusal maturasyonun tamamlanmış olması da önemlidir. Ameliyat talebinde bulanan genç kızların meme büyütme ameliyatının ‘kuaförde saç yaptırmak’ gibi algılamamalı bunun ciddi bir ameliyat olduğunun bilincinde olmaları gerekmektedir.”
 
Meme büyütme ameliyatının karşı cinse hoş görünmek için yaptırılan bir ameliyat olmadığını da ifade eden Dr. Mustafa keskin, şunları kaydetti: “Hiçbir genç kız meme protezi ile hayat boyu sürecek bir birlikteliğe başkası (karşı cins) için girmez. Bu ameliyat, kadınlığın en önemli sembolüne kavuşmak arzusu ve bu sayede kendini daha iyi hissetmek için olunan bir ameliyattır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları