loading
close
SON DAKİKALAR

Gençler ve kadınlar CHP’yi güldürdü!

Gençler ve kadınlar CHP’yi güldürdü!
Tarih: 07.04.2014 - 16:52
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun ''daha eksiklikleri olsa da'' Kadın ve Gençlik Kolları’nın çalışmalarından memnun olduğu ifade edildi...

Yerel seçimlerin ardından “Neden sonuca ulaşamadık” değerlendirmesi yapan CHP’de, yüzleri az da olsa Kadın Kolları ve Gençlik Kolları güldürdü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “daha eksiklikleri olsa da” Kadın ve Gençlik Kolları’nın çalışmalarından memnun olduğu ifade edildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kollarından, "genel seçimlere kadar çalınmadık kapı bırakmamasını" isteyecek.

Yerel seçimlerin ardından "neden sonuca ulaşamadık" değerlendirmesi yapan CHP'de, yüzleri az da olsa Kadın Kolları ve Gençlik Kolları güldürdü. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "daha eksiklikleri olsa da" Kadın ve Gençlik Kolları'nın çalışmalarından memnun olduğu ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına, "Tüm meydanlarda kadın ve gençler hiç olmadığı kadar çoktu. Bu iki kesim bizim için çok önemli ve seçim başarısının sırrı bu iki kesimde. Daha fazla buralara yönelik çalışma yapmamız gerek" dediği öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu illerinde de yüzde 1'lerdeki CHP oyunun artmasının kritik noktasının da, kadın ve gençler olduğu ifade edildi.

KADINLARA TEŞEKKÜR EDECEK

VATAN'ın edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı önümüzdeki günlerde 81 ildeki Kadın Kolları başkanları ve yöneticilerini Ankara'ya davet edecek ve süreçteki çalışmaları için Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve tüm il yöneticilerine teşekkür edecek. Kılıçdaroğlu, genel seçimler sürecinde kadınlardan daha fazla çalışmasını isteyecek.

Kılıçdaroğlu, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın seçim kampanyası yürüten ekiple geçtiğimiz aylarda yaptığı toplantıda uzmanların "Sokakta dağıtılan 1000 bildiriden 1 tanesi belki etkili olur. Ancak çalınan 10 kapıdan 1 tanesinde mutlaka etkili olunur" değerlendirmesi doğrultusunda, kadınlardan ev çalışmalarına ağırlık vermeleri istenecek.

"ERKEKLER HER EVE GİDEMEZ"

CHP'nin 14 yıldır kadın kolları yapılanması olmaması ve yaklaşık 2 yıldır kadın kolları yapılanmasının kurulması nedeniyle örgütlenmede de geride kalınıyor. Ancak bu sorunların kısa süre içinde çözülüp, 81 ilde oluşturulacak "mahalle sorumluları" sistemiyle CHP her eve ulaşabilecek. Kılıçdaroğlu'nun kadınlara, "Bir evin kapısını erkek çalınca o illaki ya elektrik borcu için geldi, ya başka borç için geldi olarak yorumlanır. Erkekler her eve gidemez. Kadınların kapıyı çalması daha önemlidir. Tüm kapıları çalmanızı istiyorum" mesajı verileceği ifade edildi.

ŞIRNAK'A ÇIKARMA

Kadın Kolları'nın yanı sıra Gençlik Kolları'na da süreçte daha fazla destek vermesi beklenen Kılıçdaroğlu, gençlerle daha fazla bir araya gelecek. Seçimin anahtarının kadınlar ve gençler olmasından dolayı bu kesimlerle daha fazla iletişime geçilmesi için ne yapılacağının görüşüleceği toplantı da yapılacak. Doğu ve Güneydoğu'da bazı illerde CHP'nin oylarının yüzde 1 ve altında olması da partide moralleri bozarken bu oranların artırılabilmesi için de Gençlik kolları ile projeler geliştirilecek.

Öte yandan CHP Gençlik Kolları da örgütünün bulunmadığı tek il olan Şırnak'ta önümüzdeki süreçte örgütünü oluşturacak. 80 ildeki Gençlik Kolları yöneticileri bu ile giderek Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile toplantı yapacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da bu toplantıya katılması bekleniyor.

Kıvanç El / Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları