loading
close
SON DAKİKALAR

'Gençleri krizden koruyun'

'Gençleri krizden koruyun'
Tarih: 13.05.2012 - 18:10
Kategori: Dünya

Papa 16. Benediktus, Avrupa ve özellikle İtalya'yı etkisi altına alan krizden, gençlerin korunması gerektiğini söyledi...

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Avrupa ve özellikle İtalya'yı etkisi altına alan krizden, gençlerin korunması gerektiğini söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, bu sabah İtalya içindeki 27. seyahatini ülkenin kuzeye yakın, orta kısmında yer alan Arezzo kentine yaparak, burada bir duaya katıldı. İtalya Başbakanı Mario Monti'nin eşiyle Arezzo'da karşıladığı Papa, buradaki duanın ardından 30 bin inanana ekonomik krizle ilgili konuşma yaptı.

Katoliklerin ruhani lideri, son dönemde İtalya'da çeşitli toplumsal olaylara neden olan ekonomik kriz için, "İtalya, büyük hümanist geleneklerinde var olan duyguyla, sosyal ve toplumsal yaşamın manevi ve ahlaki yenilenmesine güçlü reaksiyon vermelidir. Buna herkes katkı vermelidir" diye konuştu. Papa, krizin sadece ekonomik boyutta olmadığını, ruhsal boyutunun da bulunduğunu vurgulayarak, materyalizme karşı pes etmeyeceklerini söyledi.

Papa Joseph Ratzinger, bu koşullarda gençlere ayrı bir önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Gençleri krizden koruyun" dedi. Papa 16. Benediktus, Arezzo'daki duaya, geçen 16 Ekim'de Vatikan'daki bir duaya katılmak için bindiği metalden yapılmış ''Papamobil'' adı verilen aracın tahtadan yapılmış versiyonu ile geldi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları