loading
close
SON DAKİKALAR

Genç:''Türkiye’de artık yargı bitmiştir''

Genç:''Türkiye’de artık yargı bitmiştir''
Tarih: 07.11.2013 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ''Türkiye’de artık yargı bitmiştir, AKP yargısı başlamıştır'' dedi...

Tunceli Milletvekili Kamer Genç Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de artık yargı bitmiştir, AKP yargısı başlamıştır” diye konuştu.

Genç, Deniz Feneri davasından dolayı fener taşıdığını belirterek, “Fakat dün iyice anladım ki artık adalet, mahkeme diye bir şey yok. Tayyip Erdoğan ‘ben onu ne adam ne de milletvekili kabul ediyorum o seviyesiz, edepsiz, çukur, densiz, edepsiz’ diyerek bana hakaretlerde bulundu. Ben de tazminat davası açtım. Dün bu davam reddedildi” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, TBMM Genel Kurulu’nda sarffetiği “Atatürk’ün kadınlara getirdiği hakların olmaması halinde kadınların ikinci veya üçüncü eş durumuna düşeceğine” yönelik ifadelerine karşı hakkında 100 bin lira tazminat davası açtığını anlatan Genç, bu davadan dün 20 bin lira tazminata mahkum edildiğini ifade etti.

Genç, “Şahin benim hakkımda ‘hadsiz, terbiyesiz, korkak, yüreksiz, şerefsiz, ahlaksız, seviyesiz, edepsiz’ diye bir çok hakarette bulunmuştu. Ben de buna karşı karşı dava açmıştım. Hakim, bu karşı davamı da reddetti” dedi. Türkiye’de yargının bittiğini, AKP yargısının başladığını iddia eden Genç, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak haklarımızı ve hukukumuzu koruyan yargı yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hele Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün mahkemelerde adı geçtiği zaman hakimler tir tir titriyorlar. Açılan davalarda Erdoğan ve bakanların adı geçtiği zaman UYAP ayarlamalarıyla belli mahkemelere düşüyor. O mahkemelerde istedikleri kararları alıyorlar” diye konuştu.

Tunceli Üniversitesi’nin 30 Eylül’de açılması gerekirken hala açılmadığını ifade eden Genç, yeni yapılan üniversite binası ile hastanenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması için 6 bin öğrencinin öğrenim hakkından mahrum bırakıldığını belirtti.

Genç, Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin evde birlikte kalmasına yönelik sözlerine ilişkin, “Ben bu sözlerde bir akıl, mantık görmüyorum. Gündem değitirmek, Sarıgül’ün CHP’ye geçmesini gündemden düşürmek için akla, mantığa sığmayan bir şey attı ortaya. Ama bu vahşet, bu tamamen dikta rejimidir. Almanya’daki Hitler rejiminin daha ileri faşizan bir rejimdir. Üniversitelerde okuyan gençleri ahlakdışı ilan ediyor. Tayyip, ne zaman ve nasıl damdan düşmüş, onu açıklamalı. Dama normal çıkan düşmez ama gizli şeyleri dikizlemek için çıkan dengesini kaybeder düşer” değerlendirmesinde bulundu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları