loading
close
SON DAKİKALAR

Genel-İş Sendikası'ndan belediyelerdeki işçi kıyımına tepki

Genel-İş Sendikası'ndan belediyelerdeki işçi kıyımına tepki
Tarih: 23.10.2020 - 10:24
Kategori: Sendika

DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, belediyelerdeki işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı.

Remzi Çalışkan, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de güvenlik gerekçesiyle sendika üyesi 15 işçinin işten çıkarıldığını belirtti.

Çalışkan işten çıkarmalara tepki göstererek, "Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz" dedi.

Çalışkan'ın açıklaması şöyle:
"Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri’nden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de güvenlik gerekçesiyle üyelerimiz işten çıkarıldı. Hem de Covid-19 salgınında işten çıkarmaların yasaklandığı bir dönemde bizzat bu yasağı çıkaran iktidar tarafından işten çıkarıldılar.

OHAL döneminde KHK’lar ile işinden edilen binlerce üyemize şimdilerde yenileri ekleniyor. Diyarbakır ve Mardin’den sonra şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 15 üyemiz hukuksuz ve gerçek dışı iddialarla iktidar tarafından kıyıma uğratıldı. Belediye işçisi artık güvenlik gerekçesiyle veya haksız herhangi bir nedenle işini-gücünü kaybetmek istemiyor. Güvenle, huzurla, güvenceli olarak hizmet üretmek istiyor.

Belediye işçileri ve tüm işçi sınıfı bu güvenlik gerekçelerinden ne zaman kurtulacak, ne zaman hayat normal olacak, ne zamana kadar sürecek bu tehditkâr devlet tavrı? Artık yeter, bitsin bu tehditler…
Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz.
Atanmış devlet memurları tarafından yönetilen Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizdeki belediyelerde işçiler her gün işten çıkarılma tehdidi ve endişesi ile çalışıyorlar. Herkes kendini bu işçilerin yerine koysun. Bu endişeyle, çıkarılma tehdidiyle her gün her gün çalışmak; her gün işten huzursuz ayrılmak, her sabah işe acaba bugün ne olacak tedirginliğiyle gelmek…

İşçiler, işçi sınıfı bu tehditleri hak etmiyor, bizler sadece güvenle ve onurumuzla çalışarak zor olan yaşama koşullarında ailemizle ayakta kalmak istiyoruz.
Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilsin. DİSK/Genel-İş olarak haksız ve hukuksuz işten çıkarmaların her anlamda takipçisi olacağız; kimsenin kuşkusu olmasın.
Bu ülkeyi yönetenlere diyoruz ki; siz bizi işten atamazsınız aksine milyonlarca işsize iş bulmak, bize iş sağlayacak bir ekonomi kurmak zorundasınız.
İşsize iş bulacaksınız, herkes gece başını yastığa koyduğunda yarın ne olacağım diye düşünmeyecek, herkese insan onuruna yakışan iş ve sağlık hizmeti sunmak zorundasınız, her çocuğa parasız eğitim olanağı sağlamak zorundasınız, bu ülkenin yurttaşlarını kurda kuşa yem etmemek zorundasınız. Yapamıyorsanız bırakın o koltukları.
Yaşasın işçi sınıfı... Herkese iş, herkese sağlık, herkese eğitim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları