loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş'ten 29 Ekim mesajı: 'Yaşasın halk iradesi! Yaşasın Cumhuriyet'

Genel Sağlık İş'ten 29 Ekim mesajı: 'Yaşasın halk iradesi! Yaşasın Cumhuriyet'
Tarih: 28.10.2019 - 12:49
Kategori: Sendika

Genel Sağlık İş Sendikası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada "Mustafa Kemal Atatürk ve devrim arkadaşları; emperyalist işgale karşı verdikleri kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasının ardından,  Türk milletinin karakterine en uygun olan yönetim şeklinin “Cumhuriyet yönetimi” olduğu inancı ile Cumhuriyet’i ilan etmişlerdir" denildi. 

"Genel Sağlık-İş, böylesi karanlık bir dönemde üniter devlet anlayışına sahip çıkarak, Ebedi önderimiz Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını korumak, Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmak için tüm çabayı gösterecektir" ifadelerinin yer aldığı Zekiye Bacaksız'ın 29 Ekim açıklaması şöyle: 

"96 yıl önce bugün, “Türkiye Devleti’nin hükûmet şekli Cumhuriyettir” ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda “Yaşasın Cumhuriyet!” sesleriyle kabul edilmiştir. 96 yıl sonra bugün Cumhuriyetimizin yıl dönümünü; aynı heyecan, cumhuriyet rejimine duyduğumuz sarsılmaz inanç ve bağlılıkla kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk ve devrim arkadaşları; emperyalist işgale karşı verdikleri kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasının ardından,  Türk milletinin karakterine en uygun olan yönetim şeklinin “Cumhuriyet yönetimi” olduğu inancı ile Cumhuriyet’i ilan etmişlerdir. Ebedi Önderimiz Atatürk, “Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıkî uygulamasını temin eden hükümet şekli, cumhuriyettir” sözleri ile Cumhuriyetin özüne demokrasiyi koymuş, Cumhuriyetin demokratik esaslara dayalı bir yönetim şekli olduğunu belirtmiştir. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından, demokratikleşmenin toplumunun her kesimine yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılmış, demokratik ve laik bir Cumhuriyete ulaşılmıştır.

Bugün demokratik ve laik Cumhuriyetin temelini oluşturan, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkeleri çiğnenmekte, çağdaş demokrasimiz hedef alınmaktadır. Emperyalist devletlerce, ülke ekonomisi üzerinden oynan oyunlarla tam bağımsızlığımıza gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Ancak ulusumuz sahip olduğu tarihi tecrübe ile bu karanlık oyunlara karşı; akla, mantığa ve bilime dayalı çözümlerle geçit vermeyecektir.

Genel Sağlık-İş, böylesi karanlık bir dönemde üniter devlet anlayışına sahip çıkarak, Ebedi önderimiz Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını korumak, Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmak için tüm çabayı gösterecektir.  Bu anlayış ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyor, Ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz"

 


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları