loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş'ten Bakan Koca'ya: Dünyanın istemediği standart dışı ekipmanlar, Türkiye’de kaç sağlık çalışanının enfekte olmasına neden oldu?

Genel Sağlık İş'ten Bakan Koca'ya: Dünyanın istemediği standart dışı ekipmanlar, Türkiye’de kaç sağlık çalışanının enfekte olmasına neden oldu?
Tarih: 07.05.2020 - 12:10
Kategori: Sendika

Genel Sağlık İş Sendikası Bakanı Zekiye Bacaksız 'İngiltere'nin Türkiye'den alınan 400 bin koruyucu önlüğün kullanılamayacağı' açıklamasının ardından Bakan Koca'ya "Dünyanın istemediği standart dışı ekipmanlar, kaç sağlık çalışanının enfekte olmasına neden olmuştur?" diye sordu. ...

İngiltere, ülkedeki Covid-19 hastalarını tedavi eden sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu ekipmanı temin etmek için Nisan ayında Türkiye'den de toplam 84 tonluk bir ekipman alımı gerçekleştirmişti.

Ancak İngiliz Daily Telegraph gazetesinde çıkan bir haberde, Türkiye'den getirilen önlüklerin İngiltere'deki standartları karşılamadığı, söz konusu önlüklerin bir depoda bekletildiği belirtildi.

İngiltere hükümeti de önlüklerin kalite kontrol kriterlerini karşılayamadığını teyit etmişti. 

Genel Sağlık İş Sendikası Bakanı Zekiye Bacaksız konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Zekiye Bacaksız açıklamasında "Türkiye'de sağlık kurum ve kuruluşlarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanların standartlara uygun olmadığını Genel Sağlık-İş olarak pek çok kez ifade etmiştik. Ancak tüm çağrılarımıza kulak tıkayan yandaş basın ve siyasi iktidar bu konuda da gereğini yapmamıştır" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya "enfekte olan sağlık personelinden kaçı standartlara uygun olmayan kişisel koruyucu ekipman kullandığı için enfekte olmuştur?" sorusunu soran Zekiye Bacaksız'ın açıklamasının devam şöyle: "Konunun bir diğer boyutu ise İngiltere hükümetinin standartlarına uymadığı için iade edeceği belirtilen kişisel koruyucu ekipmanların ne olacağı sorusudur. Rusya’ya ihraç edilen ve “zehirli” olduğu gerekçesiyle iade edilen domateslerin iç piyasada satılması örneğinde olduğu gibi, iade edilen ürünler iç piyasaya mı sürülecektir?İlginç bir tesadüf eseri, tam da maske satışının serbest bırakılması sürecine denk gelen iade edilen ekipmanlar, iç piyasada mısatılacaktır?

İade edilen ekipmanların,Türkiye'de sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmaneksikliğini gidereceği şimdiden sosyal medyada konuşulmaktadır. İnsan sağlığının söz konusu olduğu böylesi bir durumda, bu yazılanların gerçek olma ihtimali son derece kaygı vericidir.

Yaşanan süreç göstermiştir ki, İngiliz hükümetinin kendi sağlık çalışanına layık görmediği kişisel koruyucu ekipmanı, kendi sağlık çalışanına reva gören siyasi iktidarın beceriksizliğinin bedelini yurttaşlarımız sağlığı ile ödemektedir."


 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları