loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş'ten Sağlık Bakanlığı'na yeni çağrı: İzinler, “İdari izin” kabul edilsin

Genel Sağlık İş'ten Sağlık Bakanlığı'na yeni çağrı: İzinler, “İdari izin” kabul edilsin
Tarih: 18.03.2020 - 15:19
Kategori: Sendika

Genel Sağlık İş Sendikası, Sağlık Bakanlığı'na, sağlık emekçilerinin izinlerinin düzenlenmesine ilişkin yeni bir çağrıda bulunarak sağlık personellerine verilen izinlerin idari izin sayılmasını istedi.

Genel Sağlık-İş’in daha önce personel izinleriyle ilgili çağrısıda bulunmuş, sağlık personelllerinin izinlerinin objektif koşullara bağlı olarak yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. 

Genel Sağlık İş'in çağrısının ardından Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının izin durumlarına dair yeni bir düzenleme getirdi. Genel Sağlık İş Başkanı Zekiye Bacaksız bunun üzerine bakanlığın personel izinlerinin düzenlemesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.  Zekiye Bacaksız açıklamasında "Sağlık emekçilerinin izinlerinin düzenlenmesi yerinde bir karardır ancak izin kullanacak personelin izinleri “yıllık izin” yerine olağanüstü dönemin özelliği gereği “idari izin” olarak kabul edilmelidir" dedi. 

" Sağlık emekçilerinin seslerinin duyulmuş olması ve buna göre de adım atılması sevindiricidir" diyen Zekiye Bacaksız'ın açıklaması şöyle:

"Corona pandemisi nedeniyle, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıda; merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm sağlık personelinin izinlerinin durdurulduğu, kanser hastaları ve organ nakli olanların durumlarının kurum amirleri tarafından değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Genel Sağlık-İş olarak bu yazıya karşı Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunmuş ve sağlık emekçilerinin de izin haklarının düzenlenmesinin gerektiğini belirtmiştik. Sağlık Bakanlığı’nın bugün (18.03.2020) tarihli yazısı ile bu konuda ek düzenlemelere yer verilmiş ve izin ihtiyacı olan personelin bu haklarının kullanabilmesinin önü açılmıştır. Genel Sağlık-İş’in ve dolayısıyla tüm sağlık emekçilerinin seslerinin duyulmuş olması ve buna göre de adım atılması sevindiricidir.

Ülkemiz ve tüm dünya salgın nedeniyle olağanüstü bir dönem yaşamaktadır. Tüm önlemler, kararlar, uygulamalar olağanüstü bir durumun yarattığı sonuçlardır. Ancak bu yazıda belirtildiği şekliyle bu olağanüstü durumda halen Bakanlık, sağlık emekçilerinin kullanacağı izinleri yıllık izin kapsamında değerlendirmektedir. Böylesi bir dönemde, halen sağlık emekçilerinin yıllık izinlerinin kullandırılması yönündeki kararın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyoruz. Sağlık emekçileri ve tüm kamu görevlilerinin bu dönemde kullanmak zorunda kalacakları izinlerin yıllık izinden sayılması kararının acilen kaldırılarak bu izinlerin “idari izin” olarak kabul edilmesinin daha yerinde bir karar olacağını düşünüyoruz.

Sağlık emekçilerinin izinlerinin düzenlenmesi yerinde bir karardır. Ancak Sağlık Bakanlığı’na bir önceki çağırımıza ek olarak yeni bir çağrıda bulunuyor ve izin kullanacak personelin izinlerinin yıllık izin yerine olağanüstü dönemin özelliği gereği “idari izin” olarak kabul edilerek tüm taşra teşkilatına duyurulmasını istiyoruz"

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları