loading
close
SON DAKİKALAR

Gercüş'te çocuğa cinsel istismar soruşturması genişletildi: 27 şüpheli olduğu iddia edildi ve yayın yasağı geldi

Gercüş'te çocuğa cinsel istismar soruşturması genişletildi: 27 şüpheli olduğu iddia edildi ve yayın yasağı geldi
Tarih: 06.12.2020 - 23:00
Kategori: Gündem

Gercüş ilçesinde, aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 erkeğin 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

Başsavcılık, bir kişinin tutuklandığı olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiğini belirterek, "Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir" ifadelerini kullandı. Olaya tepki gösteren çok sayıda sosyal medya kullanıcı da, #GercüşteNeOluyor etiketi ile paylaşımda bulundu.

Batman Gercüş’te 15 yaşında bir çocuğa yönelik cinsel istismar soruşturması genişletildi. Soruşturma kapsamında, aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, iki kadını da fuhuşa sürüklediği iddia edildi.

Jinnews’te yer alan habere göre, geçen günlerde, 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Savcılık şüphelilerden M.A'nın tutuklandığını açıkladı.

Soruşturma kapsamında, cinsel istismar ve fuhuş iddiası ile aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 erkeğin isminin geçtiği, fakat 11 erkeğin isminin soruşturma dosyasına eklendiği bilgisine ulaşıldı.

Ulaşılan bilgiler arasında, 15 yaşındaki çocuğun yanı sıra aynı köyden olan iki kadının da fuhuşa sürüklendiği iddiası yer aldı.

‘ÇOCUK VE KADINLAR FUHUŞA SÜRÜKLENİYOR’

Olaya ilişkin konuşan ancak isimlerini vermek istemeyen yurttaşlar, Gercüş merkezde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadını, tekstil atölyesinin servis şoförü olan E.T.’nin uzman çavuş ve polislerle tanıştırdığını iddia etti. Farklı uzman çavuş ve polislerin sıkça işyerine geldiği ve iş çıkışlarında, molalarda kadınları ve çocuğu iş yerinden alarak gittikleri de yine iddialar arasında. Bu durumun yaklaşık 8 aydır kentte birçok kişi tarafından biliniyor olması dikkat çekerken, iki kadından birinin 3 ay önce hamile kaldığı ve düşük yaptığı öğrenildi. Öte yandan olaya ilişkin bazı fotoğrafların köy muhtarına ulaştığı, bunun üzerine köy muhtarının servis şoförü E.T. ile tartıştığı, tepki gösterdiği, daha sonra fotoğrafların muhtara ulaşmasıyla ailelerin de tekstile gittiği hem işyeri sahibiyle tartıştığı hem de servis şoförüne saldırdıkları belirtildi.

GERCÜŞ’TE NELER OLUYOR?

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan yurttaşlar şöyle konuştu:

“Uzman çavuş var, bunun cafesi ve bakkalı tekstilin yanındadır, bitişiğidir. Yaklaşık bir yıldır açılmış. Uzman çavuşun cafesini M.A.G. işletiyor. Cafenin başında o duruyor. Olayın içinde polislerin de ismi geçiyor. Bir tane trafik polisi var, onun da kadınlara tacizde bulunduğunu duyduk. M.A.G.’nin ilçede bir okulun yanında büfesi vardı, o zaman da okuldan birçok çocuğu taciz ettiği duyulmuştu. Bu duyumdan sonra büfesini kapattı. Sonra da bu uzman çavuşun cafesinin başına geçti. Uzman çavuş, M.A.G., servis şoförü olan E.T. bir de bu tekstilin sahibi de işin içinde. Kadınları uzman çavuşlarla falan tanıştırıyorlar. Aracılık ediyorlar, paylarını alıyorlar. Gebe kalan 15 yaşındaki çocuk daha önce 2 defa gebe kalmış kıza bebeği düşürtmüşler. Bu üçüncü gebeliğidir. İlçede çok kişi biliyor bu durumu ama işin içinde uzman çavuşlar olunca konuşmaktan korkuyor herkes. Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın vardır fuhuşa sürüklenen.”

Öte yandan olayı araştırmak için ilçede bulunan Jinnews muhabiri, uzman çavuşun cafesine girip su alıp çıktıktan sonra takip edildi. Özel harekat polisleri tarafından önü kesilen muhabire, “Kimsin, niye buradasın, neyi araştırıyorsun, ilçeye neden geldin” soruları yöneltildi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Gercüş'te meydana gelen cinsel istismar olayına tepki gösteren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da, #GercüşteNeOluyor etiketi ile paylaşımda bulundu. Paylaşımlarda kadınlar ve çocuklara yönelik cinsel saldırı ve istismarlara dikkat çekildi.

Tepkilerden bazıları şöyle:

BAŞSAVCILIKTAN YALANLAMA

Olayın gündeme gelmesinin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılarak iddialar yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÇOCUK, BAŞKA BİR İLDEKİ MÜDAHALE MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, bir çocuğun istismara maruz bırakılmasına ilişkin başlatılan adli sürece müdahil oldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "adli süreç gizlilik kararı çerçevesinde yürütülürken, çocuk farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezine yerleştirildi" ifadesine yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından olayın vuku bulduğu tarihte yapılan adli çalışmanın akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezimize yerleştirilmiştir. Halen kuruluşta kalmakta olan çocuk ile ilgili bakım ve sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır. Gizlilik kararı çerçevesinde yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur."

Kaynak : birgün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları