loading
close
SON DAKİKALAR

Gerginlik yaşanan bölgede sınır açıldı

Gerginlik yaşanan bölgede sınır açıldı
Tarih: 19.09.2014 - 11:16
Kategori: Gündem

Asker ve polis, kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda sınır açıldı...

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen Kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Asker ve polis, kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda sınır açıldı ve tel örgülerin ardında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye girişine izin verildi. DÜnden bu yana güneşin altında bekleyen sığınmacıların ilk yaptığı işi kendilerine verilen suları kana kana içmek oldu.

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye’ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi.

SINIRDAKİ O ANLARDAN KARELER
İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.


DEMİRTAŞ'TAN TÜRK VE KÜRT GENÇLERİNE IŞİD'E KARŞI SAVAŞ ÇAĞRISI

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı.

Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

Gerginlik yaşanan bölgede sınır açıldı

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI
Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sınırda yaşanan gerginlik ve Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ediyor.

DAVUTOĞLU: SINIRIN AÇILMASI TALİMATINI VERDİK

Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı

VE SINIR AÇILDI
Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine saat 13:00 civarında izin verildi. Suriyelilerin Türkiye ye girişleri başladı.

KORKUTAN PATLAMALAR
IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin geçişi sürerken, Suriye tarafından atılan mermiler köyün yakınlarına düştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları