loading
close
SON DAKİKALAR

Gerici Yeni Akit'ten emekli 103 amirale hakaret: Sökün apoletlerini bu alçakların!

Gerici Yeni Akit'ten emekli 103 amirale hakaret: Sökün apoletlerini bu alçakların!
Tarih: 05.04.2021 - 13:11
Kategori: Medya

Yeni Akit gazetesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili sözleriyle başlayan tartışmalara ilişkin bildiri yayımlayan 103 emekli amirali hedef aldı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesi, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın gittiği bir tarikat evinde "sarık ve cüppe" ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili 103 emekli amiral bir bildiri yayımlamıştı. 

Kamu kurumları ile iktidar yanlısı basın kuruluşları bildiriye sert tepki gösterdi. Tepki gösterenlerden biri de  Yeni Akit gazetesiydi. Yeni Akit konuyu gazetenin birinci sayfasına taşıdı. Amerillere hakaretamiz ifade olan "alçak" sözcüğünün kullanılığı Yeni Akit'in haberinde  "15 Temmuz akşamı milli iradenin tokadını yiyen vesayet odakları, gizlendikleri cunta bataklığından kafalarını yeniden uzattı. Kanal İstanbul'u eleştirerek Montrö ve Lozan hezimetlerini savunan 104 emekli amiral gece yarısı bildirisi adı altında milli iradeye meydan okudu" ifadesi yer aldı. 

Haberde ayrıca, "Haddini aşan cuntacı kafaya siyaset dünyasından, STK'lardan ve hukukçulardan tepki yağdı. Milli iradeye hiçbir gücün yön ve rota çizmeyeceğini ifade eden kamuoyu, bunların rütbeleri sökülmeli, emekli maaşları kesilmeli' çağrısında bulundu" denildi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları