loading
close
SON DAKİKALAR

'Gezi’den bugüne her mücadelemizde yolumuzu aydınlatan, hiç unutmadığımız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz'

'Gezi’den bugüne her mücadelemizde yolumuzu aydınlatan, hiç unutmadığımız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz'
Tarih: 31.05.2020 - 12:15
Kategori: Gündem

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi'nin 7. yılında eylemlerde hayatını kaybeden 8 ismi andı.

2013 yılında Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemeye çalışan çevreciler polis şiddetiyle karşılaşmış, parkta nöbet tutan gençlerin çadırları sabaha karşı yakılmıştı.

Polis müdahalesi sonrası, parkı korumak, gençlere destek olmak isteyen ve hükümetin uygulamalarına tepki gösteren milyonlar Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkmıştı. Türkiye çapında direnişe dönüşen Gezi eylemlerine katılan 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Gezi Direnişi'nin üzerinden 7 yıl geçti.
Taksim Dayanışması, Gezi'nin 7. yılında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Dayanışma'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:

"Bugün 31 Mayıs, beton çölünün ortasında İstanbul’un tek nefes alabileceği Gezi Parkımız’da başlayan umudun Türkiye’nin dört bir yanına yayıldığı o gün… Gezi’den bugüne her mücadelemizde yolumuzu aydınlatan, hiç unutmadığımız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz...

Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik ve Berkin Elvan’ın zihnimizden silinmeyen gözleri ve umut dolu gülüşleri; bizlerin ve Gezi Parkı'nın üstündedir 7 yıldır..."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları