loading
close
SON DAKİKALAR

Gökçek’te Mansur Yavaş’ paniği!

Gökçek’te Mansur Yavaş’ paniği!
Tarih: 14.12.2013 - 07:42
Kategori: Siyaset

AKP çok uzun zamandan beri sağ partileri olası kendinden oy almasını engellemek için sıkı bir markaja almış durumda.

AKP çok uzun zamandan beri sağ partileri olası kendinden oy almasını engellemek için sıkı bir markaja almış durumda. Bu nedenle sağda bir partinin yeniden canlanmasına engel olmak için tüm güçlerini kullanıyor. Bu süreçte Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş AKP'ye transfer edilip Türkiye'deki siyasi etkileri azaltılmıştır. Siyasi saygınlıkları zarar görmüştür...

Bunun en tipik örneği Ankara'da yaşanıyor. Kıskaca alınan ve mal varlığı ile bilinen Demokrat Parti’nin Mansur Yavaş’ın olası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında parasını kullanmak için satışa çıkardığı genel merkezinin statüsü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından değiştirildi. Arsanın mevcut statüsünde, büyüklüğünün 3 katı inşaat alanı hakkı bulunması nedeniyle iş merkezi yapılabileceği düşüncesiyle yüksek fiyata satılması planlanıyordu. 

AKP’li Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu akşam kabul ettiği kararla, arsa üzerine iş merkezi yapılamayacağı yönünde karar aldı. 

Arsanın stütüsü “sosyal kültürel tesis” alanı olarak değiştirildi. Bu durumda arsaya konut ya da ticaret merkezi gibi binalar yapılamayacağı için genel merkez arazisinin değeri düştü. Bu statü ile arsayı hiç kimsenin almayacağı dikkat çekiliyor. DP’nin arsanın statüsünü ancak yargı yoluyla eski durumuna çevirebileceği ancak yargı süresinin seçimden sonraya sarkacağı vurgulanıyor.

Alınan Karar;

"Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde Çankaya İlçesi Balgat 13 bin 564 metrekare yüzölçümklü 13 bin 242 ada 12 nolu parsel, 3 emsal imar durumu ile ANAP Genel Merkezi konumundadır. ANAP'ın kapanıp Demokrat Parti olması nedeniyle Türkiye'deki ilk siyasi parti genel merkezi olma niteliği taşıyan taşınmazın aynı imar durumu ile sosyal kültürel merkez kullanımında bu özelliğini koruyabilmek amacıyla plan değişikliği yapılmasının uygun olacağı görüş ve kanaatine varılmıştır. Bu doğrultuda hazırlanan 13 bin 242 ada 12 nolu parselin kullanımının sosyal kültürel tesis olarak değiştirilmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifinin onayı komisyonumuzca uygun görülmüştür."

Olası Demokrat Parti'den Mansur Yavaş adaylığı AKP'nin ve MHP'nin oylarına büyük bir darbe vuracaktır. Ankara'da AKP'nin aday bulamayarak ismi çok tartılan ve yıpranan İ. Melih Gökçek'i aday göstermesi ve Gökçek'in paniği bu yüzdendir...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları