loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın: AKP döneminde ülkenin tüm tarım/sanayi alt yapısı 70 milyar dolara satıldı

Gökhan Günaydın: AKP döneminde ülkenin tüm tarım/sanayi alt yapısı 70 milyar dolara satıldı
Tarih: 05.12.2020 - 15:23
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tank palet fabrikasına ilişkin "Hayatlarında fabrika nedir, üretim nedir, bilmeyenlerin Türkiye'nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz" sözüne karşılık İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın 1940’larda da uçak, 1960’larda otomobil yapıldığını hatırlattı.. ...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara konu olan tank palet fabrikasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş, tank palet fabrikasının Katar'a satışının söz konusu olmadığını söylemişi. "Bir iftira ile karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış değil, özelleştirme değil, işletme devridir" diyen Erdoğan konuşmasında "Hayatlarında fabrika nedir, üretim nedir, proje nedir, ülke ve millet için çalışmak nedir, özelleştirme, işletme nedir bilmeyenlerin Türkiye'nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın sosyal medya hesabından Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. 

Türkiye'nin 1930’lu yıllarda sanayi alt yapısını tamamladığını 1940’larda uçak, 1960’larda da otomobil yaptığını belirten Günaydın "AKP döneminde ülkenin tüm tarım/sanayi alt yapısı, 70 milyar dolara (~560 milyar TL) satıldı. Bu rakam, Türkiye’nin dört yıllık faiz ödemesine (2020 Yılı 129,4 milyar lira) eşit.." açıklamasında bulundu. 

 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları