loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın, 'Altını bırakıp, filmi aldılar'

Gökhan Günaydın, 'Altını bırakıp, filmi aldılar'
Tarih: 13.08.2013 - 08:30
Kategori: Siyaset

Günaydın, ‘altın kaplama saat’i almayan hırsızlık olayının ‘siyasi’ amaçlı olabileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ‘altın kaplama saat’i almayan hırsızlık olayının ‘siyasi’ amaçlı olabileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın Ankara Çankaya’daki evinin, kapısının kırılarak “soyulması” olayında polis, Günaydın’ın siyasi kimliğinin hedef alınmış olabileceği kuşkusunu dikkate alarak “DNA incelemesi” başlattı. Günaydın, evine giren hırsızların son derece değerli altın kaplama saati banyoya getirip bırakırken, eski fotoğraf makinesinin içindeki filmi almalarının, siyasi amaçlı olarak hedef seçildiği kuşkusunu güçlendirdiğini belirterek “Herhalde birileri bizi tehdit ediyor, gözdağı vermeye çalışıyor ama biz o racondan anlamıyoruz. Olayla ilgili olarak polis, istihbarat geniş kapsamlı inceleme yürütüyor” dedi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın’ın evinin soyulması olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis, olayın “adi bir hırsızlık”tan öte, Günaydın’ın “siyasi kişiliği” hedef alınarak gerçekleştirilmesi olasılığını dikkate alarak istihbarat birimlerini de devreye soktu. Cumhuriyet’e bilgi veren Günaydın, evinden eşinin bazı ziynet eşyalarının alınmasına karşın, çalışma odasındaki evrakların ve çantasının alındığına dikkat çekti.
 
Kayınvalidesinin armağan ettiği değerli bir saatin yerinden alınıp banyoya bırakıldığını, buna karşın filmli eski bir fotoğraf makinesinin filminin alınmasının son derece dikkat çekici olduğunu ifade etti. Filmi alanların kendisinin özel yaşantısını merak ettiğinin anlaşıldığına dikkat çeken Günaydın, “Profesyonel kişi ya da kişiler olsa, öyle kapıyı kırıp girmez, bu işi daha farklı yapardı. 17 yıllık bir polis bana, ‘Abi ben ilk kez böyle bir soygun manzarası görüyorum’ dedi. Galiba birileri bizi tehdit ediyor, gözdağı veriyor ama biz o racondan anlamıyoruz. Sıradan bir soygun olayı değil. İstihbarat, polis incelemeleri sürdürüyor. Bunun için evden DNA taraması için de örnekler alındı” dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler’le görüştüğünü ve olayı anlattığını ifade eden Günaydın, Güler’in de bu olayın “siyasi yanı olabileceği” bilgisinin kendisine ulaştığını, olayın mutlaka aydınlatılacağını söylediğini ifade etti. Geçmişte bazı siyasilere kurulan “kameralı” komploya dikkat çeken Günaydın, evde “böcek” taraması yaptıracağını, ayrıca polisin çevrede varsa güvenlik kameralarını da inceleyeceğini bildirdi. Kendisinin 10 daireli bir apartmanda oturduğunu ifade eden Günaydın, “Apartmanda komşuluk ilişkilerimiz de iyidir. Ama bayram tatili nedeniyle, girişteki yaşlı bir teyze dışında kimse yokmuş. Tarçın adlı bir köpeğimiz var, ama onu da tatile gittiğimiz için veterinere bırakmıştık. Yoksa Tarçın, yabancı birini kesinlikle kapıya yaklaştırmazdı” bilgisini verdi.

Partiden olabilir mi?

Soruşturma kapsamında polisin parti içinde hasmının olup olmadığını sorduğunu anlatan Günaydın, “Ben kendilerine, ‘Siyasi hasmım olsa olsa Recep Tayyip Erdoğan olur, Melih Gökçek olur’ dedim” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları