loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın: Kadıköy’de üretici pazarımızı açıyoruz, İstanbul kırsalının sağlıklı ürünleri, aracısız İstanbul halkına ulaştırılacak

Gökhan Günaydın: Kadıköy’de üretici pazarımızı açıyoruz, İstanbul kırsalının sağlıklı ürünleri, aracısız İstanbul halkına ulaştırılacak
Tarih: 12.07.2020 - 08:49
Kategori: Gündem

İBB iştiraki İSYÖN A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, "İstanbul kırsalının sağlıklı ürünleri, üreticinin kendisi tarafından, aracısız ve doğrudan, istanbul halkına ulaştırılacak" dedi.

İBB iştiraki İSYÖN A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, "Kır ve kent yoksulları yararına yeni bir tarım ve gıda rejimini, engellemelere aldırmadan, mazeret üretmeden, saydam, denetlenebilir ve halkımıza hesap verebilir nitelikte kuruyoruz" demişti.
İBB'in 9 ilçede, 83 mahallede dağıttığı yaklaşık 3 milyon 600 bin fide ürün vermeye başladı. Günaydın, "İstanbul'un köylüsü üretecek, İstanbul'un kentlisi evlerine en çok yarım saat mesafede yetiştirilen sağlıklı ürünleri, dilerlerse gidip tarlasından-bahçesinden toplayarak tüketebilecek. İstanbul kırsalının sağlıklı ürünleri, üreticinin kendisi tarafından, aracısız ve doğrudan, istanbul halkına ulaştırılacak" ifadelerini kullanmış, üretici pazarları açılacağını söylemişti.
İstanbul'un ilk Hasat Bayramı 11 Temmuz Cumartesi günü Pendik Göçbeyli'de yapıldı. Burada üretilen ürünler İBB'nin kuracağı üretici pazarında satılacak.
İlk üretici pazarı da Kadıköy'de bugün (12 Temmuz 2020) 12.00'de açılıyor. Günaydın, yaptığı açıklamada, "İstanbul tarihinde ilk kez, Büyükşehir Belediyesi Hasat Bayramı gerçekleştirdi. Ülkenin sahte gündemlerin esiri olduğu zamanlarda, halkın ve hayatın gerçek gündemini oluşturmaya gayret ettik; üretim, istihdam, dayanışma, adalet dedik. Üreticimizin, özellikle kadınların katılımı ve çoşkusu, umudumuzu tazeledi. Kadıköy’de üretici pazarımızı açacağız. İstanbul kırsalının sağlıklı ürünleri, üreticinin kendisi tarafından, aracısız ve doğrudan, İstanbul halkına ulaştırılacak. Kır ve kent yoksulu yararına, yeni bir tarım ve gıda düzeni kuruluyor, kurulacak" dedi.
Gökhan Günaydın, üretim çalışmalarıyla ilgili de şu bilgiyi paylaştı:
9 Temmuz perşembe günü Pendik ve Beykoz’da; 10 Temmuz cuma günü Çatalca ve Silivri’de eğitimlerimizi yaptık. İstanbul üretim merkezi oluyor, üretici doğaya dost tarım teknikleri ve sağlıklı üretim konusunda bilgiyle donanıyor. İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimlere katkı sağlamak üzere İstanbul’a gelerek, bizimle birlikte gece gündüz çalışan sevgili dostlarım, Ziraat Mühendisleri Oda’mızın önceki dönemler başkanlarından Antalya’dan Vahap Tuncer, Adana’dan Semih Karademir ve Samsun’dan Hayati Tosun’a teşekkür ederim. Dayanışma yaşatır."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları