loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın; Memleketin sıkabileceği bir kemer kalmamıştır, bunu bilin!

Gökhan Günaydın; Memleketin sıkabileceği bir kemer kalmamıştır, bunu bilin!
Tarih: 16.04.2024 - 15:59
Kategori: Siyaset

Gökhan Günaydın; 2026'nın ilk çeyreğinde enflasyonun düşmeye başlayacağına yönelik açıklamaları hatırlatarak, "Bu zaman dilimi içerisinde kemer sıkacakmış memleket. Kemeri sıkacağınız göbekleriniz önünüzde duruyor."

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 31 Mart Yerel seçimleri nedeniyle ara verilen ve 16 Nisan'da toplanan TBMM Genel Kurulunun açılışında konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın;

31 Mart 2024 seçimlerini geride bıraktık; üzerinden on altı gün geçti. Geriye baktığımızda bazı rakamlar ve bazı sonuçlar Türkiye için, Türkiye’nin bugünü ve geleceği açısından çok önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 37,7 oyla kendisinden sonra gelen partiye 2 puan fark atarak yerel seçimlerde 1’inci parti olmuştur; 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe, 48 belde olmak üzere, toplam 420 belediye kazanmıştır. İstanbul’da en yakın rakibine 12 puan fark atmış, belediye sayısını 14’ten 26’ya çıkarmıştır; muhalefet partilerinin toplam belediye sayısı ancak 13’tür. Ankara’da en yakın rakibine 28 puan fark atmış, belediye, ilçe belediyesi sayısını 3’ten 16'ya çıkarmıştır ve muhalefet partilerinin tutabildiği belediye sayısı yalnızca 9 olarak kalmıştır.

İzmir'de 12 puan fark atmıştır kendisinden sonra gelen partiye, belediye sayısını 24'ten 28'e çıkarmıştır ve yerel seçimlerde 2’nci parti ancak 2 ilçe belediyesi alabilmiştir. Elbette Türkiye'de toplam nüfusun yüzde 65’ine, gayrisafi millî hasılanın da yüzde 85'ini üreten belediyelere sahip olmak bizim için bir gururdur. Cumhuriyet Halk Partisinin yöneticileri, üyeleri, örgütleri hiç kimseyi ayırt etmeden, büyük bir mütevazılık içerisinde ülkesi için çalışmaya devam edecektir.

"Sefalet Endeksi'nde dünyanın ilk 5'indesiniz." dedik "dış güçler" dediniz!

Şimdi, gelelim bu seçimin Adalet ve Kalkınma Partisi açısından sonuçlarına: Tarhana çorbasından maklubeye, maklubeden ejder meyvesine, ejder meyvesinden ıstakoza geçiş AKP'yi bugün bulunduğu noktaya getirmiştir. Burada anlattık, hayattan koptunuz ama size verilerden bahsedelim dedik. "Sefalet Endeksi'nde dünyanın ilk 5'indesiniz." dedik "dış güçler" dediniz. Bakın, gıda enflasyonu rakamları; bu topraklarda yaşadı, bu topraklarda doğdu tarım ve siz gıda enflasyonunda yüzde 71,5'a getirdiniz memleketi, OECD ortalaması yalnızca 5'tir, bizden sonraki ülkenin gıda enflasyonu rakamı yüzde 7 bile değil. Biz, bunları size gösterdik "dış güçler" dediniz çünkü hayattan o kadar koptunuz ki saraylarda, yatlarda yaşamaya o kadar alıştınız ki hayattan koptunuz.

Saraylarda yatlarda yaşamaya o kadar alıştınız ki hayattan koptunuz!

Şimdi, TÜİK'in dar tanımlı işsizlik rakamlarına göre 3,2 milyon, geniş tanımlı işsizlik rakamlarına göre 768 bin artarak 9,8 milyon işsizi var bu memleketin, ne gam? Siz ıstakoz yemeye devam, ejder meyvesine devam. Bakın, şimdi diyorsunuz ki: "2026'nın ilk yarısında, ilk çeyreğinde enflasyon düşmeye başlayacak." Yani daha iki yıl bu memleket baz enflasyonun etkisiyle yüksek enflasyonu görecek. Ne yapacakmışsınız bu zaman dilimi içinde? Kemer sıkacakmış memleket. Ben size söyleyeyim: Kemeri sıkacağınız göbekleriniz önünüzde duruyor. Memleketin sıkabileceği bir kemer kalmamıştır, bunu bilin. Artık emeklinin, işçinin, işsizin sırtına binmekten vazgeçin.

"Gündeminiz yok. Çünkü halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz."

Şimdi, biz diyoruz ki: “Meclisi çalıştıralım.” Bakın, bugün, bize dün akşam saat 20.00'de telefon ederek üç gün çalışacağımız bir turizm yasası getirdiniz. 14 madde. Bu Meclis bunu bir saatte geçirir. Niye bunu üç güne bölüyorsunuz biliyor musunuz? Gündeminiz yok, çünkü halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz. Biz diyoruz ki: 10 bin lira olan asgari emekli maaşını asgari ücrete eşleyelim, 17 bin lira yapalım; üstelik de bu asgari ücreti enflasyona göre her üç ayda bir güncelleyelim. Var mısınız? Gelin, sabahlara kadar çalışalım, bunun yasasını çıkartalım. Ha, diyor ya reisiniz "Para nerede?" Ben paranın nerede olduğunu söyleyeyim. Merkez Bankasından 818 milyar TL, Hazineden de 400 milyar TL aktararak icat ettiğiniz kur korumalı mevduata 1 trilyon 200 milyar lirayı gömdünüz.

"10 bin lira olan asgari emekli maaşını asgari ücretle eşleyelim 17 bin lira yapalım; asgari ücreti enflasyona göre her üç ayda bir güncelleyelim, var mısınız?"

Ve işte bu parayla emeklimize iki yıl boyunca asgari ücret düzeyinde para ödeyebiliriz, maaş ödeyebiliriz ama sizin için ne gam! Siz, emekliye gelince para yok, memura gelince para yok, işsize gelince iş yok ama kendi yandaşlarınıza iş de var, kendi yandaşlarınıza kaynak da var, zenginlere servet transferi de var. Şunu söyleyeyim.

Vatandaş diyor ki: "Biz bu seçimlerde AKP milletvekillerini sokakta göremedik." Ben de şimdi size burada söyleyeyim. Sizi biz Mecliste de göremiyoruz ama şunu bilin ki iki üç yıl boyunca sizin bu vatandaşı daha fazla ezmemeniz için ensenizde boza kızartmaya devam edeceğiz. Bundan emin olun.

Bu düşüncelerle yurttaşlarımı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Türkiye mutlaka bu cendereden çıkacak, daha çok
üretecek, refahı adil paylaşacak bir dönemi yaşayacaktır. Teşekkür ederim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları