loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın, Mezitli Şehitler Parkı'nın açılışına katıldı

Gökhan Günaydın, Mezitli Şehitler Parkı'nın açılışına katıldı
Tarih: 16.11.2013 - 10:18
Kategori: Gündem

Gökhan Günaydın, ''Türkiye’de evlatlarımızın toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmak hepimizin ortak görevidir'' dedi.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Mersin'de Mezitli belediyesinin düzenlediği açılış törenlerine katıldı...

Gökhan Günaydın açılışına katıldığı Mezitli Şehitler Parkı’nda yaptığı konuşmada; “Türkiye’de evlatlarımızın toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmak hepimizin ortak görevidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitler Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmada, şehitleri rahmet ve saygıyla andıklarını ifade etti.

Törende, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanmasının önemini anlatan Günaydın, “Artık Türkiye’de evlatlarımızın toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmak hepimizin ortak görevidir. Dolayısıyla şehitlikteki çocuklarımızın sayısının artmaması için yurtseverlik içerisinde, siyaset üstü bir anlayışla görev yapmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Öncelikle bu ortak sorumluluğun bütün siyasiler tarafından net bir şekilde anlaşılması gerekiyor. Bu çocuklarımızın toprağa düşmesine neden olan koşulları ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Terör, güvenlik sorunları ve Türkiye’nin kardeşliğini parçalamak üzerinden siyasi çıkarlarını maksimize etmeye çalışanların bulunduğunu savunan Günaydın, “Seçim dönemine kadar işi idare edip seçimden sonra tekrar bildiklerini ortaya koymaya çalışanlar var. Bu milleti kutuplaştırarak, bölerek, iki kuruşluk siyasi emellerine ulaşmaya çalışanlar var. Mustafa Kemal Atatürk bunu gördü. Onun için bu memleketin geleceğini valiye, emniyet müdürüne, başbakan veya başka birine değil gençliğe emanet etti. Bunun büyük bir öngörü olduğunu çok iyi anlıyoruz” diye konuştu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a yönelik tepkilere de değinen Günaydın, şöyle konuştu:

“Vali denilen adamların küfürlerine aldırmayacağız. Bu halka hakaret edenler eninde sonunda çok büyük şamar alacaklar. Hangi siyasal partiye oy verirlerse versinler, hangi inanca ve düşünceye sahip olurlarsa olsunlar bu memlekette yaşayan 76 milyon insan kardeştir. Kamu görevlisinin en temel görevi de halka saygı duymak ve hizmet etmektir. Halka saygı duymayan, tepeden bakan, halka hakaret eden kamu görevlilerinin derhal kulağından tutulup görevlerinden alınması lazım.”

Günaydın, konuşmasının ardından şehitliğin açılışını yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

- Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi tartışmaları

Gazetecilerin, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmalarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Günaydın, eğitim sisteminin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

İktidarın, kendisine siyasi rakip gördüğü bir kesimden intikam almak istediğini ileri süren Günaydın, şöyle devam etti:

“Eğitim sisteminin eksiğini, gediğini varsa gidermek gerekiyor. Ancak mevcut iktidar dershaneleri kapatarak kendisine siyasi rakip gördüğü bir kesimden intikam almak istiyor. Buna yönelik bir ders vermek istiyor. Bunun elle tutulabilecek bir tarafının olmadığı açıktır. Sorun, Türkiye’de milyonlarca gencimizin üniversiteye girememesi, onlarca gencimizin de üniversiteden mezun olduktan sonra herhangi bir iş bulup çalışamamasıdır. Ortaokul ve lisedeki eğitim kalitesini tartışmak yerine bu meseleyi siyasi bir rövanşa çevirmek iktidar partisinin her zamanki kutuplaştırma politikasıdır. Bu Türkiye’nin geleceği adına kaygılarımızı daha fazla artırmaktadır.”

Açılışa, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP PM üyesi Fikri Sağlar, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı ve Ali Rıza Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve davetliler katıldı.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları