loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın; Pasaportu en fazla değer kaybeden 4 ülke var: Venezuela, Türkiye, Nijerya ve Yemen yani Türkiye Yüzyılı hikâyelerini anlatmayı boş verin!

Gökhan Günaydın; Pasaportu en fazla değer kaybeden 4 ülke var: Venezuela, Türkiye, Nijerya ve Yemen yani Türkiye Yüzyılı hikâyelerini anlatmayı boş verin!
Tarih: 27.02.2024 - 15:26
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 27 Şubat 2024 Salı günü, TBMM Genel Kurulunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Günaydın; Pasaportu en fazla değer kaybeden 4 ülke var: Venezuela, Türkiye, Nijerya ve Yemen.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın genel kurulda yaptığı açıklamada; Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; evet, 27 Şubat haftasında, bir yeni seçim öncesi son yasama haftasındayız.

Bu hafta, Türkiye’nin tarihi açısından anmamız gereken, çok önemli olayları barındıran bir hafta; sadece Türkiye’nin değil, bölgemizdeki kardeşlerimiz açısından da öyle. Bundan otuz bir yıl evvel Hocalı katliamında yaşamlarını yitiren Azeri kardeşlerimizi saygıyla ve rahmetle anmak isterim öncelikle.

Elbette devamında on üç yıl evvel yaşamını yitiren rahmetli Erbakan Hocayı da anmak isterim. Evet, müktesebatlarımız farklı, farklı dünya görüşlerine sahibiz ama beraber olduğumuz iki önemli nokta vardır. Bunlardan bir tanesi antiemperyalist bir duruştur, sözde değil, özde antiemperyalist bir duruştur yani emperyalist ülkelerin oyuncağı olmadan, maşası olmadan bir duruş gerçekleştirebilmektir. Bunu rahmetli Erbakan ve rahmetli Ecevit, Kıbrıs'ta birlikte gösterebilmişlerdir. Birileri askerden kaçıp nutuk atarken onlar Beşparmak Dağlarına ülkenin milliyetçiliğini, yurtseverliğini, bu duruşu göstermenin önemini birlikte yazabilmişlerdir.

Her ikisini de rahmetle anıyorum ve elbette Türkiye’nin sanayisizleştiği bir ortamda ulusal sanayiyi kurma konusundaki çabalarını
da saygıyla anmak isterim.

Tabii, geçmişi yâd etmek çok iyi de bugüne bakmak çok daha önemli belki. Bugün ben size bir ülke ve bir halk nasıl aşağılanır onun birkaç örneğini göstereceğim. Bakın arkadaşlar, burada bir resim görüyorsunuz; tavuk kemiği 20 lira, inek kemiği 150 lira, koyun kemiği 140 lira; işte, bu memleketin düştüğü hâl. Bu nedir, biliyor musunuz? 500 liraya kıyma alamayan vatandaşın çocuğunu kandırabilmek için, suyun içinde kemik kaynatabilmek için gidip kasaptan aldığı etlerin, aslında kemiklerin fotoğrafıdır; bu utancın sahiplerinin yüzünün biraz kızarması lazım.

Peki, mesele bu fotoğrafla kalıyor mu? Size bir başka fotoğraf daha göstereyim. “Olgun sebze…” “Olgun sebze” ne demek biliyor musunuz? Adını koyalım, aslında çürümüş sebze. Burada görüyorsunuz, 650 gram çürümüş biber 9 lira, fotoğrafı da var; demek ki kilosu 11-12 lira, çürümüşünü böyle satıyorlar, adına da “olgun sebze” diyorlar. Sizden evvel var mıydı? Yoktu.

Demek ki, işte, sizin hani “Türkiye Yüzyılı” diye anlattığınız şey maalesef vatandaşın içinde bulunduğu bu durum.

Peki, bir şey daha söyleyelim: Memleket 21 Kasım 2021’de gri listeye alındı. Kimlerle beraber alındı? Mali ve Ürdün'le birlikte çünkü Türkiye kara para aklama ve mali suçlar açısından birinci riske sahip ülke ilan edildi. Yani, bir tarafta insanlar 1 kilo et alamazken, 1 kilo sağlam biber alamazken öbür tarafta Türkiye'yi dünyanın kara para aklama merkezi hâline döndürdünüz; bu gurur herhâlde sizin.

Peki, bu çocuklarımızı anmayalım mı? 27 Şubat 2020’de, bir gece karanlığında üzerlerine düşen bombalarla hava savunması olmadan gönderildikleri Suriye'de, İdlib’de şehit olan bu 34 çocuğumuzu anmayalım mı? Şehitlerimizin adlarını yavaş yavaş, sırayla sayıyorsunuz; niye bu 34 çocuğumuzun adını anmıyorsunuz?

Niye biliyor musunuz? Bunların failleri belliydi, yalnızca on iki gün sonra, 9 Mart 2020 tarihinde bu bombaları atanların kapısının önünde saatlerce bekletildiniz ve üstelik de o fotoğraflar maalesef Rus basınına servis edildi. İşte, memleketi getirdiğiniz hâl budur, utanç tablosundan böyle bahsetmek lazım.

Ve nihayet Türkiye’nin pasaportunun sıralaması: 2014 yılından 2024 yılına kadar… Türk vatandaşları 2014’te 38 ülkeye gidemiyorken bugün 52 ülkeye gidemiyorlar. Pasaportu en fazla değer kaybeden 4 ülke var: Venezuela, Türkiye, Nijerya ve Yemen yani Türkiye Yüzyılı hikâyelerini anlatmayı boş verin, bunlar sansürle kapatılabilecek şeyler değildir, Türkiye’yi getirdiğiniz tablo budur, bu tablodan bu memleketi mutlaka kurtaracağız.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları