loading
close
SON DAKİKALAR

Gorbaçov'dan Putin'e: Yeter!

Gorbaçov'dan Putin'e: Yeter!
Tarih: 12.02.2012 - 02:37
Kategori: Dünya

SSCB'nin son başkanı Mihail Gorbaçov, seçim sonuçlarına inanmayan kişi sayısının her gün daha da arttığını belirterek Putin'e siyaseti bırakma çağrısı yaptı

SSCB'nin son başkanı Mihail Gorbaçov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in siyaseti bırakması gerektiğini söyledi.
Rusya'nın 'Eho Moskvı' radyosuna konuşan Gorbaçov, son dönemlerde ülke genelinde düzenlenen mitingleri değerlendirerek ''Ben Putin'e şimdi gitmesini tavsiye ederdim. İki dönem devlet başkanı ve bir dönem başbakan olarak görev yaptın. Yeter'' dedi.

Kendisinin 1991 yılında SSCB yönetimini bırakmasını örnek gösteren Gorbaçov, Putin'in de onun yolundan gitmesi gerektiğini ve bu yolla yapılan olumlu şeylerin korunabileceğini dile getirdi.

Gorbaçov, 1991 yılında kimsenin onu yönetimden almadığını, kendisinin bu kararı verdiğini vurgulayarak, ''Yönetimi böyle devretmenin korkulacak bir yönü yoktur'' diye konuştu.

Gorbaçov, ''Yönetimin bırakılmaması ve olumlu karşı adımların atılmaması durumunda, daha da kötü olabileceğini'' ifade etti.

Seçim sonuçlarının halkın iradesini yansıtmadığına inandığını söyleyen Gorbaçov, seçim sonuçlarına inanmayan kişi sayısının da her gün daha da arttığını ileri sürdü.

Daha önce de Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin hakkında eleştirileri dile getiren ve yönetimin ''Rusya'yı çıkmaza götürdüğünü'' vurgulayan Mihail Gorbaçov, seçim sonuçlarının iptal edilmesini istedi.
Rusya'da dün yapılan ve 'dürüst seçimler'in yapılması, seçim sonuçlarının iptal edilmesi, Başbakan Putin ile Merkezi Seçim Kurulu başkanı Vladimir Çurikov'un istifa etmesi istenilen gösterilere değişik kaynaklara göre 30 bin ila 120 bin arasında kişi katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları