loading
close
SON DAKİKALAR

Görevden alınmasını bisikletle protesto etti, bugün CHP Genel Merkezde

Görevden alınmasını bisikletle protesto etti, bugün CHP Genel Merkezde
Tarih: 23.09.2013 - 15:19
Kategori: Siyaset

Görevden alınmasını bisiklet ile yollara düşerek protesto eden Gemlik Belediye Başkanı bugün CHP Genel Merkezi’nde...

· Türkiye’nin Yerel Demokrasisi ve İdari vesayeti açısından örnek teşkil edecek ziyaret, saat 13.00’te CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ı makamında gerçekleşecek.

2009 Mart’ında %32.4’lük oy oranı ile Bursa Gemlik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güler Belediyeyi hedef alan cezai bir soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından “soruşturmanın selameti” gerekçe gösterilerek 2011 yılı Mart ayında görevden alınmıştı.

İdari işlemleri hukuk temeline dayanan normal demokrasilerde, soruşturma tamamlandığında - belediye başkanlığı görevine aykırılık yok ise- göreve iade işlemi yapılması gerekliliği olmasına rağmen hala herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Tüm başvuruları sonuçsuz kalan Başkan Güler yasal hakkı için 18 Ağustos’ta bir eylem başlatmış ve Gemlik’ten bisikletiyle çıktığı yolculuğunu, üzerinde “Başbakan ‘sandıkla gelen sandıkla gider diyorsun’. Samimi misin?” yazan bir tişört giyerek Başbakan’a hitaben kaleme aldığı mektubu iletmek üzere Ankara’ya ulaşmıştır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları