loading
close
SON DAKİKALAR

Gösterilerin Faturası Ağır Oldu

Gösterilerin Faturası Ağır Oldu
Tarih: 30.03.2012 - 17:41
Kategori: Dünya

İspanya'da hükümetin çıkardığı iş reformuna karşı işçi sendikalarının çağrısıyla 29 Mart Perşembe günü yapılan genel grevin faturası Barcelona kenti için ağır oldu...

Gösterilerin şiddete dönüştüğü ve en fazla olayın çıktığı Barcelona’da yaklaşık 600 bin aeuroluk maddi zarar olduğu bildirildi.

Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias, "Çöktük, artık bu olayların son bulması gerekiyor" diyerek, olaylar sırasında 300’den fazla çöp bidonunun yakıldığını, şehir içindeki kamu mallarına zararın 595 bin euroyu geçtiğini ve 2’si ağır toplam 80 kişinin yaralandığını söyledi.

Katalan radyosuna demeç veren Trias, "Bu sendikaların tavrıyla alakalı birşey değil, onlar doğru hareket ettiler, gösteri yasal haktır ve yapılır ama Barcelona’da olanlar trajik. Şiddeti yapan sadece 100 kişiden bahsetmiyoruz, 500 veya 1000 kadar vardılar ve çok iyi organize olmuşlardı" açıklamasında bulundu.

Normalde gösteriler sırasında Katalan polisinin çok eleştirildiğini ancak bu kez polisin tavrının konuşulmadığını belirten Trias, "suçlu polis değil" dedi.

Gösteride olay çıkaranlara karşı yeni yasal önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Barcelona Belediye Başkanı, Nisan ayı ortasında Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon ile görüşme yapmasının öngörüldüğünü ve şiddet yanlısı göstericilere karşı ceza yasasında reform yapılmasını isteyeceğini vurguladı. Trias, "Gösterilerde gözaltına alınan biri ertesi gün sokağa bırakılmamalı" şeklinde konuştu.

Genel grev sırasında çıkan olaylardan dolayı İspanya genelinde gözaltına alınanların sayısının ise 194’ü bulduğu bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları