loading
close
SON DAKİKALAR

'Gözaltına alınan kişilerin nerede olduğu bilinmiyor'

'Gözaltına alınan kişilerin nerede olduğu bilinmiyor'
Tarih: 17.06.2013 - 09:41
Kategori: Gündem

Olaylar sırasında bazı eylemciler kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Taksim Gezi Parkı direnişinde dün gece akşam saatlerinde başlayan çatışmalar, gece saatlerinde de devam etti. Olaylar sırasında bazı eylemciler kelepçe takılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemcilerin nereye götürüldüğüne ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Barosu yetkilileri, gözaltına alınan kişi sayısına resmi olarak ulaşamadıklarını, baroya bağlı avukatların karakol karakol gezdiğini fakat gözaltına alınan kişilere ulaşamadığını kaydetti. Gözaltına alınan kişilerin ailelerin baroyu arayarak isim verdiğini belirten yetkililer, “Divan Otel’de alınan gözaltılar dahil. Kişilerin nereye götürüldüğüne dair resmi bilgilere ulaşamıyoruz. Saklıyorlar. Yakınları tarafından gözaltına alındığına dair 2 gündür telefon edilen toplamda bini aşkın kişi var” diye konuştu. Yetkililer gözaltına alındığı bilgisi ulaşan kişilere adli yardımda bulunmak üzere gönüllü avukatlar görevlendirdiklerini kaydetti. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kılıç da “Önceki gün müdehale sırasında telefonlarımız kitlendi ve yoğunluk gece 02.00 sıralarına kadar devam etti. Gözaltına alınanlara nerede ve nasıl bir işleme tabi tutulduğunu da bilemiyoruz. Divan ve Ramada otelde gözaltına alınanlardan net bir bilgi yok. Sadece 13 kişinin serbest bırakıldığını biliyoruz. Doktorların gözaltına alındığına dair telefonlar da geldi” dedi. Ramada Otel’de dün gözaltına alınan kişilerin yanında bulunan avukatlara da müdahale edildiğini söyleyen Kılıç, “Divan Otel’den çıkanlara da işlem yapmaya çalışıyorlar. Vatandaşlardan ricam işlem yapıldığında kendi avukatları yoksa İstanbul Barosu’ndan avukat talep etsinler. Avukatlarla görüşmeden beyanda bulunma zorunlulukları yok. Kendilerine ilişkin uygulanan bin suç varsa da delilleri muhafaza etmeleri önemli” diye konuştu. Kılıç gece boyu çalışan gönüllü avukatlara da teşekkür ettiğini belirterek “Halkın tek bağımsız temsilcileri olduklarını bir kez daha gösterdiler” dedi.

‘Çarşı’ya baskın’

Beşiktaş Çarşı grubunun kurucularından Sarı Cem lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı’nın pankartlarını yazan Deve Erol lakaplı Erol Özil de dün sabah saatlerinde terörle mücadele polisleri tarafından evlerinden gözaltına alındığı kaydedildi. Yakışkan ve Özil gözaltına alınmadan önce polis evlerinde arama yaptı. Ayrıca Hasan Kılıç tarafından verilen bilgiye göre de Çarşı grubundan organize suç çerçevesinde 20 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Kılıç, ayrıca olaylar sırasında çocuğunu kaybettiğini belirten yaklaşık 100 kişinin olduğunu ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları