loading
close
SON DAKİKALAR

Göztepe'de cami planına baltalı protesto

Göztepe'de cami planına baltalı protesto
Tarih: 22.12.2012 - 18:39
Kategori: Yerel

Göztepe Parkı'nın cami yapılması planına tepki gösteren bir grup baltalar ve Kadir Topbaş maskeleri ile eylem yaptı...

İSTANBUL - Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Göztepe Parkı önünde toplanan eylemci grup, parkın imara açılmasını protesto etti. Ellerinde plastik balta ve kılıçlar bulunan yüzlerine de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın maskesini takan eylemciler yapılan uygulamaya karşı olduklarını dile getirdi. 

Grup içinden bir kadın yüzünde Kadir Topbaş maskesi ile belediye başkanıymış gibi konuşarak, parkın imara açılmasına ve ağaçların kesilecek olmasına gönderme yaptı. Kadir Topbaş maskesi takan eylemciler, ellerindeki plastik baltaları yolda bulunan bir ağaca doğru kesiyormuş gibi savurdu. Daha sonra yoldan geçen araçlara, eylemlerine destek vermeleri amacıyla pankartlar gösteren grup “Topbaş elini Göztepe’den çek" şeklinde sloganlar attı. 

Eyleme katılan Sevda Yüzbaşıoğlu, yaşam alanlarına sahip çıkmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde Göztepe Parkı’nın imara açılması söz konusu ve bu karar belediyeden çıktı. Buraya cami yapılması söz konusu, halbuki buralar bizim yaşam alanımız. Biz de eylemimizde biraz da bunu göstermek istedik" şeklinde konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları