loading
close
SON DAKİKALAR

Grevlere seyirci kalmak ölüme seyirci kalmaktır

Tarih: 24.10.2012 - 11:05
Kategori: Gündem

Açlık grevlerine dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla dün de birçok merkezde eylemler gerçekleşti...

Açlık grevi eylemleri kritik aşamaya gelirken, açlık grevlerine dikkat çekmek  ve destek olmak amacıyla dün de birçok merkezde eylemler gerçekleşti.

Türkiye ve Bölge’deki onlarca kentte cezaevleri önünde ve meydanlarda tutsakların taleplerini haykıran binlerce kişi, hükümetin duyarsızlığını da protesto etti.

ADANA: Adana’da bir araya gelen yurttaşlar meşaleli yürüyüş düzenledi. Açlık grevinde bulunan tutsakların isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan yüzlerce kişi, Seyhan ilçesi Şakirpaşa semtinde Ova caddesi üzerinde bir araya gelerek, BDP Ova Mahallesi Temsilciliği’ne kadar meşalelerle yürüdü.

BURSA: BDP Bursa İl Örgütü, yüzlerce yurttaşın katılımıyla BDP Yıldırım İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL: Okmeydanı’nda bir araya gelen kitle tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi. ESP Sancaktepe İlçe Örgütü üyeleri ise, Sarıgazi Demokrasi caddesinde açlık grevlerine dikkat çekmek için yürüyüş ve saatlik oturma eylemi yaptı. TAYAD tarafından yapılan yazılı açıklamada da, tutsakların haklı ve meşru taleplerinin kabul edilmesi istendi. HDK Sultangazi Gençlik Meclisi, Gazi mahallesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, Demokratik Haklar Federasyonu, Halkevleri ve TKP de destek verdi.

MERDÎN: Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde Özgürlük Meydanı’ndan İpekyolu’na yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etti. Gaz bombaları ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından Özgürlük Meydanı’ndaki gerginlik devam ederken, atılan gaz bombasından dolayı bir gencin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. BDP Pınardere Belde Örgütü ise, parti binasında basın toplantısı yaptı.

ŞIRNAK: Barış Anneleri İnisiyatifi, Şirnex (Şırnak) Belediyesi önünde 1 günlük açlık grevi eylemi yaptı. .

İZMİR: BDP İl Örgütü, il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, bayramın ikinci günü hem Şakran hem de Kırıklar cezaevleri önünde kitlesel bir şekilde eylem yapılacağı belirtildi.

HAKKARİ: Hakkari Barosu tarafından basın açıklaması yapıldı. Baro Başkanı Kutbettin Bayazit, açlık grevlerin dönüşü olmayan yola girdiğini belirterek, hükümeti sorunun çözümü için adım atmaya çağırdı.

VAN:BDP ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya BDP İlçe Başkanı Hacı Darak, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Ayrıca Şax (Çatak) ilçesinde de basın açıklaması yapıldı.

AGRI: Doğubayazıt TUHAYD-DER tarafından Demokratik Çözüm Çadırı kuruldu. Belediye binası yanında kurulan çadırın önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya BDP Agirî Milletvekili Halil Aksoy, Bazîd Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Îdir Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, TUHAYD-DER temsilcileri, BDP İl Başkanı Mehmet Çirka, BDP İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya ve yurttaşlar katıldı.

BİTLİS: Xîzan’da BDP ilçe binasında bir günlük açlık grevi başlatıldı. Tutsakların taleplerinin yer aldığı pankartların asıldığı binada açlık grevine 50 kişi katıldı.

SİRT: TUHAD-DER, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Sêrt TUHAD-DER Başkanı İrfan Baykara, BDP İl Eş Başkanı Dilber Sevim, Belediye Başkanvekili Besna Sercan, Misirc (Kurtalan) Belediye Başkanı Necat Yılmaz, İHD Şube Başkanı Vetha Aydın, BDP Misirc ve Hawêl (Baykan) ilçe örgütleri, MEYA-DER, MKM üyelerinin yanı sıra tutuklu yakınları ile yüzlerce yurttaş katıldı. Ayrıca BDP il binasında açlık grevinde olan Barış Anneleri İnisiyatifi’ni çok sayıda kişi yurttaş ziyaret etti.

URFA: Suruç ilçesinde, BDP ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi.

DİYARBAKIR:  Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen ve aralarında Diyar TUHAD-DER Başkanı Sırrı Doğan’ın yanı sıra tutuklu yakınlarının da olduğu yüzlerce kişi 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi öncesi kaldırım dışında bir yerde açıklama yapılmayacağını belirten polisler ile kitle arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İHD Amed Şubesi de, birçok kurum ve kuruluşa mektup gönderdi.

KONYA: Konya HDK İl Meclisi, cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin BDP il binasında bir günlük açlık grevine başladı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları