loading
close
SON DAKİKALAR

Grup Yorum'dan 'özgürlük çadırı'

Grup Yorum'dan 'özgürlük çadırı'
Tarih: 04.08.2012 - 10:45
Kategori: Kültür & Sanat

Tutuklu üyeleri Seçkin Aydoğan'ın serbest bırakılması için adliye önünde çadır kuracaklar...

Grup Yorum, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üyeleri Seçkin Aydoğan’ın serbest bırakılması için “Grup Yorum’a Özgürlük” çadırı kuracak.

Grup Yorum, Aydoğan’ın duruşma günü olan 6 Ağustos saat 13.00’te Çağlayan Adliyesi karşısına kuracakları “Grup Yorum’a Özgürlük” çadırına katılım için aydınlara ve sanatçılara çağrıda bulunuyor.

Seçkin Aydoğan’ın serbest bırakılması için üç gün boyunca açık kalacak çadırda, sohbet, müzik dinletisi gibi pek çok etkinlik yapılacak.

Grup Yorum, “Seçkin’i zulmün elinden çekip alacağız” dedikleri çağrı metninde halkın, yoksulun, ezilenin yanında olacaklarına vurgu yapıyor.

Grup Yorum açıklamalarında şu ifadelere yer veriyor: 

“Konser alanlarından sonra en çok mahkeme salonlarında, hapishane hücrelerinde görürsünüz bizi. 

Dinleyicilerimizden sonra en çok mahkeme heyetleri izlemiştir bizleri. İşte yine duruşma salonlarında, mahkeme koridorlarındayız. 

Özgür günler gelinceye dek bu böyle olacak. Ama, biz bütün bu baskılardan, tutsaklıklardan, tehditlerden, cezalardan korkmuyoruz. Arkadaşımız Seçkin halkını sevdiği, sahiplendiği için tutuklu. 

Sanatçılar üzerindeki baskılar artmaya devam ediyor. Müzisyenler sahnede linç tehdidiyle karşılaştılar, galeriler basıldı, heykeller yıkıldı, tiyatrolar kapatıldı ve daha nicesi…

 Biz gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz. Konser alanlarında yüz binlerle haykırdığımız türkülerimizi milyonlarla söyleyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları