loading
close
SON DAKİKALAR

Guardian: Cumhurbaşkanı Gül başkanlığa aday olabilir

Guardian: Cumhurbaşkanı Gül başkanlığa aday olabilir
Tarih: 04.11.2013 - 12:42
Kategori: Dünya

İngiliz The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini öne sürdü...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hafta sonu gerçekleştirdiği İskoçya ziyareti sırasında The Guardian gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Gazete Gül'ün 2014'teki “başkanlık” seçimlerinde aday olabileceğini yazdı.

The Guardian'ın deneyimli ismi Simon Tisdall'un kaleme aldığı yazıda " Türkiye 'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinde ülkenin otoriter başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 'a meydan okumaya hazır olduğunun işaretini verdi" denildi.
Tisdall'a göre Gül, ikinci dönemi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine karar vermek için çok erken olduğunu belirtti ancak baskı üzerine Gül, aday olmayacağını söylemedi, "tüm seçeneklerin masada" olduğunu ifade etti.

Haberde Ak Parti iç tüzüğünde yer alan "azami üç dönem" kuralıyla ilgili detaylı bir açıklamaya ve Erdoğan'ın geçtiğimiz ay bir televizyon röportajında söylediği, "Partim bana ne görev verirse, benden ne yapmamı isterse, yapmaya çalışacağım" sözlerine de yer verildi.

PUTİN-MEDVEDEV ÇÖZÜMÜ
Rusya'da Putin ile Medvedev arasında yaşanana benzer bir görev takasının Türkiye'de de söz konusu olabileceği belirtilen haberde, "Ancak hükümetin geçtiğimiz yaz düzenlenen şiddetli sokak protestolarını idare şekliyle ve Gül'ün Türkiye'de var olduğunu söylediği 'demokrasi açığı' ilgili büyüyen görüş ayrılıkları ve İslami değerlerin Türkiye'nin laik anayasal çerçevesi içinde 'normalleşmesi' 10 yıldan fazladır Türkiye'nin siyasi sahnesini kontrol altında tutan bu iki ismin yakında birbirlerine düşebilecekleri iddialarına neden oluyor" yorumu yapıldı.

"YILLARCA OMUZ OMUZA..."
Gül ise Erdoğan'ın rakibi değil arkadaşı olduğunu vurgulayarak alkol tüketimi ve başörtüsü gibi konulardaki politika ayrımlarıyla ilgili konuşmayı reddetti.

Gül, "İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la birlikte kurduk, biz partinin kurucularıyız. Partiyi iktidara birlikte getirdik ve Türkiye'yi birlikte değiştirdik. Erdoğan dostumdur, bütün bu yıllar boyunca omuz omuza birlikte çalıştık" ifadesini kullandı.

Öte yandan Gül, bir kez daha barışçıl protestolara desteğini dile getirdi: "Ben görüşlerimi her zaman açıkça ifade ettim. Hem gösteriler sırasında hem de parlamento açılışındaki konuşmamda ifade ettim. Türkiye'de bir 'demokrasi açığı' var, bir başka deyişle standartlarımızı ve kriterlerimizi ileri taşımak için gitmemiz gereken bir yol var" dedi. (Hürriyet)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları