loading
close
SON DAKİKALAR

'Gül ağacı' görünümlü fildişi!

'Gül ağacı' görünümlü fildişi!
Tarih: 22.10.2012 - 17:30
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul'da, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Avrupa'ya gönderilen ve oradan da kargo ile Türkiye'ye sevk edilen 635 kaçak fildişi yakaladı..

İSTANBUL– İstanbul polisi, Fatih’te bir imalathaneye fildişi gönderildiğini belirledi. Hemen harekete geçen ekipler, tespih ve süs eşyası imalathanesine baskın düzenledi.

Yapılan baskında silindir biçiminde kesilmiş değişik ebatlarda 635 fildişi parçası ele geçirildi. Operasyonla İstanbul'da ilk kez fildişi ele geçirildiği belirtildi.

“Gül Ağacı'' olarak gösterdiler

Kaçakçılar tarafından Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kırmızı renge boyanan fildişlerinin, “gül ağacı” olarak beyan edildiği öğrenildi. Avrupa’ya gül ağacı olarak gönderilen fildişlerinin Türkiye’ye kargoyla gönderilirken de aynı beyanla yola çıkarıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan bir kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan 'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika’da fillerin dişleri için avlanmasından ötürü dünyada ciddi denetimler bulunurken, Türkiye'de de fildişi ithalatı özel izinlere tabi olarak gerçekleştirilebiliyor.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları