loading
close
SON DAKİKALAR

Gülben Ergen okul açıyor

Gülben Ergen okul açıyor
Tarih: 11.02.2012 - 21:41
Kategori: Medya

Gülben Ergen’in "Çocuklar Gülsün Diye" kampanyası kapsamında Aydın’ın Germencik ilçesine inşa edilen anaokulu bugün açılıyor.

Açılışı yapılacak okulun fotoğraflarını ve düşüncelerini twitter aracılığıyla takipçileriyle paylaşan Ergen, "Aydın Germencik Anaokulumuz inşaatında işçilerimiz çalışmaya devam ediyor. 14 Ocak’taki açılışımız için son eksikler tamamlanıyor. Anaokulumuzun sınıfları temizlendi. İçlerini kahramanlarımızın gönderdiği malzemeler dolduracak" diye yazdı. 

150 Bin TL Harcadı 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gülben Ergen’in kurduğu "Çocuklar Gülsün Diye Derneği" arasında, okul öncesi eğitim kurumlarına en çok ihtiyaç duyulan il ve ilçelerde 30 anaokulu yaptırılması için protokol geçen yıl imzalanmıştı. Dernek, 8’inci anaokulunu Aydın’a bağlı Germencik ilçesinde açıyor. Gülben Ergen tarafından 150 bin lira harcanarak yapımı tamamlanan ve hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaçları giderilen anaokulunun açılışı bugün saat 13.00’de yapılacak. Açılışa, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen’in yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Aydın Valisi Kerem Al’ın da katılması bekleniyor. Germencik halkıyla birlikte Gülben Ergen’i ilçede ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kaymakam Resul Çelik, "İlçemizde ilk defa bir anaokulu açılışı yapılacak. Anaokulunu yaptıran Gülben Ergen’i arayarak hem teşekkür hem de açılışa davet ettik. Gülben Ergen de bizi kırmadı, gelmeyi kabul etti" dedi. 

İşbirliği Protokolü 

Okulun vatandaş-devlet işbirliğinin iyi bir örneği olduğunu söyleyen Çelik, "Germencik’te okul öncesi çocuklarımızın eğitim görebileceği bir anaokulunun eksikliğini hissediyorduk. Bu eksikliği ilçede bulunan ilköğretim okulları bünyesinde açılan anasınıfları ile telafi etmeye çalışıyorduk. Bunun için iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ilçemize bir anaokulu yaptırılması talebinde bulunduk. Bakanlık ile Gülben Ergen’in kurucusu olduğu dernek arasında imzalanan protokol neticesinde Germencik’te bir anaokulu yapıldı. Tabii ki bu yeterli değil. Okul öncesi eğitimi daha da yaygınlaştırılmalıdır" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları