loading
close
SON DAKİKALAR

"Gül'den rahatsız oldular"

"Gül'den rahatsız oldular"
Tarih: 11.02.2012 - 22:25
Kategori: Siyaset

Emekli Tümgeneral Kuloğlu, Cumhurbaşkanı'nın bölgeye gidişini değerlendirdi.

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bölgeye yaptığı ziyaretten örgütün rahatsız olduğuna işaret ederek “Müzakerelerin netice vermeyeceği, aksine terörü daha da arttıracağı anlaşıldı” değerlendirmesini yaptı.

Armağan Kuloğlu, Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin devletin bölgede olan hâkimiyetini göstermeye yönelik olduğunu belirtirken “PKK de bölgede inisiyatifin kendisinde olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Bölgede baskı yaratmak suretiyle halk üzerindeki etkisini arttırmaya yönelik ve kurtarılmış bölge yaratmaya çalışan güç olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Müzakereler yapılırken...

Anayasa değişiklik görüşmelerinin başladığını anımsatan Kuloğlu, “Daha fazla hak elde edebilmek, düşüncelerini anayasaya yansıtmak için hareketler gerekiyordu. Müzakerelerin yapıldığı bir ortamda çıtayı daha yukarı çıkararak terörün yüksek olduğu, yoğun olduğu zamanda yapılan müzakerelerin netice vermeyeceğini, aksine, arttıracağını ortaya koyuyor” diye konuştu.

"Aktif tedbirler şart"

Terörle mücadelenin topyekûn yürütülmesi gerektiğine işaret eden Kuloğlu, şunları söyledi: “Bölücü faaliyetlerin tümüyle hem siyasi, hem sivil toplum hem de propaganda alanında mücadele etmek gerekiyor. Bunlar güçlerini terörden alıyor. Terör arttıkça güçleri artıyor. Birinci öncelik olarak, terör örgütü mutlaka askeri anlamda etkisiz hale getirilmeli. Aktif tedbirler alınmalıdır. Saldırının önlenmesi yerine PKK’yi arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, inisiyatifi ele geçirmek gerekir. Hem yurtiçinde hem de Irak’ın kuzeyinde PKK kampları gözetim altında tutulmalı, bu bölgelere ajanlar gönderilmeli, istihbarat canlı tutulmalı. İstihbarattan alınan bilgilerle baskın tarzında nokta operasyonlar düzenlenmeli. PKK’nin azmi kırılmalı, ardından da kara harekâtıyla kamplara girilmeli. Onlar tamamen etkisizleştirilmeli, Kandil’e kadar gidilmeli, etkisizleştirildiği kanaatinden sonra geriye doğru çekilip tampon bölge oluşturulmalı. Ardından da gelişmelere göre yeni bir strateji geliştirilmeli.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları